Bed and Beyond, de luxueuze B&B in Oudsbergen, is op zoek naar nieuwe eigenaars. De afgelopen 10 jaar werd deze prachtig gerenoveerde langgevelhoeve uitgebaat door gastvrouw Elke Jacobs en haar man Bert Casters. "Als binnenhuisarchitect heb ik het volledige project vormgegeven en ingericht", aldus Bert. 


25 jaar geleden kochten Bert Casters en zijn vrouw Elke een oude langgevelhoeve in Oudsbergen. "Ik kwam net van school en had nog nooit gewerkt", zo begint de interieurarchitect zijn verhaal. "Ik ben alles eigenhandig beginnen verbouwen. Toen mijn vrouw met het idee kwam om een B&B te openen, kon ik me helemaal uitleven als ontwerper. Bed and Beyond werd mijn unieke showroom met lokale designproducten."

De bed & breakfast werd uitgebreid met een eigen wellness met een verwarmd zwembad, sauna en jacuzzi. En aan populariteit geen gebrek. "In 2014 deden we mee aan het VTM-programma "Met Vier in Bed", maar meer reclame dan dat hebben we eigenlijk nooit gemaakt. De bezettingsgraad van onze gastenverblijven bedroeg al die jaren minstens 80%. Eventuele overnemers krijgen er dus een volgeboekte agenda bij."

Er even tussenuit

Na 25 jaar stoppen Bert en zijn vrouw met het uitbaten van hun bed & breakfast Bed and Beyond. De plek waar ze zo lang lief en leed deelden. Maar waarom? "Het is gewoon tijd voor iets nieuws. Omdat de bed & breakfast zo succesvol was, kon ik mijn eigen job als binnenhuisarchitect niet altijd met volle energie uitvoeren. Eigenlijk was het de bedoeling dat mijn vrouw de zaak alleen zou runnen. Er komt heel wat werk bij kijken: 4 kamers onderhouden, 3 wellness-sessies per dag faciliteren, een hele hoop was en boodschappen. En dat was 7 op 7 met maar weinig vakantie. Na ongeveer 10 jaar is het mooi geweest. We denken na over een sabbatjaar en mooie reizen met de kinderen. We zitten met 3 duikers in de familie die staan te popelen om eens langer dan 2 weken weg te kunnen gaan."

Uniek vastgoedobject

Bed and Beyond staat momenteel voor 1,36 miljoen euro te koop op de markt. Hiervoor krijg je als koper niet alleen een luxueus uitgeruste B&B met wellness, maar ook een prachtig groen terrein van meer dan 38 are in de Bosbeekvallei in Oudsbergen. Toch zijn financiële middelen niet de enige voorwaarde om de bed & breakfast als een goede gastheer te runnen. "Passie en goesting zijn minstens zo voornaam. Je moet er eigenlijk al je vrije tijd in willen steken. De bed & breakfast staat officieel al een tijdje te koop, maar we komen nu pas echt met het nieuws naar buiten."

Graag wat meer informatie? Bekijk deze luxueuze bed & breakfast online via deze link.

Bron: Het Belang van Limburg
Origineel bericht geschreven door: journalist Lien Vande Kerkhof