Villa te Gierle

Te Koop - Grotenhout 2, 2275 Gierle

Ref: 01/3135

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vorige
Volgende

Romantisch landhuis gelegen in prachtig domein te Gierle

Romantisch nieuw gebouwd landhuis (ontwerp van architect Gert van Zundert) met 4 slaapkamers en ca. 700 m² bijgebouwen (oa paardenstallen). Deze nieuwe woning is quasi afgewerkt in ruwbouw. (casco) Vloeroppervlakte van ca 500/600 m² met ca. 12 ha. eigen grond, oprijlaan van ca 1,5 km in een domein van 300 ha prachtige bossen en grote vijverpartij van ca.5 ha. Mooie verzichten over de prachtige weilanden omgeven door bomen en bovendien vlot bereikbaar via de autobaan. Ideaal voor de natuurliefhebber.

Domein Grotenhout (Agentschap voor Natuur en Bos):
De afwisseling van verschillende ecosystemen is ongetwijfeld de grootste troef van het Grotenhoutbos. Je ontdekt hierdoor verschillende boom-, plant- en diersoorten. Zo leven er acht verschillende vleermuissoorten, samen met reeën, hazen en vossen. De vijver is dan weer een geliefde plek voor dagvlinders, libellen en broedvogels zoals wespendief, fluiter en zwarte specht. Ook het plantenlijstje is indrukwekkend: al 360 verschillende plantensoorten zijn ontdekt. Geef je ogen en oren dus goed de kost tijdens een trip door deze wondermooie leefwereld.

Ligging en bereikbaarheid
Het Grotenhout is toegankelijk via drie officiële ingangen. Er zijn twee ingangen aan de kant van Gierle, namelijk aan de Schoorstraat en aan Rooien. De derde ingang, waar ook parkeergelegenheid is, bevindt zich aan de brug over de E34 in Vosselaar.

Met het openbare vervoer
De dichtstbijzijnde halte is ‘Gierle Rooien’. Vanaf dan is het nog enkele minuten wandelen tot de ingang aan de Schoorstraat. Bus 212 Turnhout – Herentals passeert langs deze halte.

Met de fiets
Het Grotenhout doet dienst als verbindingsroute tussen twee knooppunten, 70 en 75, van het fietsroutenetwerk.

Geschiedenis
Het Grotenhoutbos is een van de weinige oude bossen met enige omvang in de Kempen en heeft een rijke geschiedenis. Het Grotenhout maakte deel uit van het Land van Turnhout sinds het ontstaan in 1356, waardoor de heren van Turnhout beslisten over het beheer ervan. Filips de Goede voegde het domein in 1430 toe aan zijn lijst met vrijwouden: de belangrijkste jachtdomeinen van de landsheer. Deze vrijwouden genoten zijn speciale bescherming. Tot het einde van de 17e eeuw vervulde de jacht de belangrijkste functie in het Grotenhout met reeën en everzwijnen als belangrijkste groot wild. In de 18e eeuw kwam hier verandering in toen de belangrijke adellijke families zich meer richtten op de houtproductie.

Documenten

Momenteel zijn er geen documenten beschikbaar van dit pand op de website, u kan deze opvragen op ons kantoor. Onze referentie voor dit pand is 01/3135.

Technische details

Hoofdkenmerken

Perceelopp.
120000 m²
Stedenbouwkundige vergunning
Ja
Stedenbouwkundige bestemming
Landschappelijk waardevolle agrarisch gebied
Dagvaarding uitgebracht?
Neen
Verkavelingsvergunning
-
Voorkooprecht
Neen
Overstromingsgevoeligheid
Mogelijk overstromingsgevoelig
Beschermd
www.onroerenderfgoed.be

Plan een bezoek of vraag meer informatie over dit eigendom

  • Ik wens

Locatie

 

Mogelijks ook interessant voor u...

Uw eigendom hier?

Vraag hier uw gepersonaliseerd brandpolisvoorstel aan

Als één van de grootste onafhankelijke verzekeringskantoren is Hillewaere Verzekeringen uw ideale partner om uw eigendommen te beschermen. Een combinatie van gespecialiseerde maatschappijen, degelijke kennis en uitgebreide service garandeert een correcte financiële compensatie in geval van schade, verlies of diefstal van uw bezittingen.

Vraag uw offerte

Sluit eenvoudig een digitale hypotheek af!

Hillewaere Hypotheken wil als onafhankelijke kredietmakelaar een antwoord bieden het vaak ondoorzichtige doolhof van hypothecaire leningen.

Wij stellen uw persoonlijke situatie voorop en zoeken naar die formule(s) die het beste bij uw leven aansluit(en). Dankzij onze objectieve hypotheekhulp op maat weet u dus exact waarvoor u kiest en waarom.

Simuleer uw hypotheek-aanvraag Plan uw afspraak

Bereken gemakkelijk jouw renovatiekosten!

Eindeloos wachten op aannemers en dan verschillende offertes vergelijken voor de renovatiewerken? Dat is verleden tijd met Setle!

In deze handige tool krijg je meteen marktconforme tarieven voor alle verbouwingswerken die van toepassing zijn en kan je gemakkelijk de renovatiekosten berekenen voor het pand dat jouw hart sneller laat slaan. Zo heb je ook ineens een goede leidraad om de aangepaste tarieven van je aannemer aan af te toetsen.

Bereken de renovatiekost op dit pand

Bereken uw energiekost voor deze woning.

Dankzij de digitale technologie van June Energy maakt u een persoonlijke simulatie van de energiekost voor deze woning op maat van uw leven en woonsituatie.

- +

Geschat verbruik elektriciteit

kWH/jaar

Geschat verbruik gas

kWH/jaar

Geschatte energiekost

= € /jaar

Berekenen van uw energiekost

Bereken snel en eenvoudig uw investeringsrendement

Bekijk via onze online simulator wat deze eigendom zou opbrengen als investering!