Vorige
Volgende

Bijzonder binnengebied 'Villa des Roses' op perceel van 3.674 m² te Turnhout.

Bijzonder binnengebied van 3.674 m² met authentiek lusthof, serre en boerenwoning met schuur gelegen in het centrum van Turnhout op 700m van de Grote Markt, in de volksmond beter gekend als 'Villa des Roses'.

In samenspraak met onze partner Miss Miyagi werden er 3 herbestemmingsscenario's uitgewerkt voor dit bijzonder eigendom.

De voorgestelde scenario's zijn ruimtelijk, juridisch en financieel onderzocht en brengen de mogelijkheden van de huidige bebouwing en mogelijke nieuwbouw in kaart. Deze scenario's zijn besproken met de stad Turnhout en de dienst onroerend erfgoed (Vlaanderen en Noorderkempen) en kunnen u motiveren en inspireren om de mogelijkheden van de gebouwen en het perceel in te zien. U kan uw interesse individueel of samen met een aantal andere kandidaten uiten.

Deze scenario’s willen inspireren, maar zijn niet bindend of limitatief. Mogelijk hebt u zelf nog andere ideeën met dit eigendom! Plannen van deze verschillende concepten kunt u op eenvoudig verzoek opvragen via ons kantoor.

CO-WONEN:
De 6 woningen die we in dit scenario hebben verwerkt variëren in oppervlakte tussen 120 en 165 m².
4 woningen zijn ondergebracht in het nieuwbouwvolume en 2 woningen situeren zich in de bestaande hoeve met schuur. Het centrale pleintje met prachtige oude boom vormt de verbinding tussen beide plekken. Het lusthof dient in dit scenario als gemeenschappelijke ruimte in het kader van een co-wonenproject. Hier kan een invulling aan gegeven worden als unieke tuinkamer met bijhorende logeerkamers of Airbnb.

WERKEN OP EEN UNIEKE PLEK IN DE STAD:
De huidige hoeve met aangrenzende schuur kan na renovatie dienst toen als hip kantoor of zelf kleine co-working (groene campus). Een nieuwbouwvolume met efficiënte indeling is in dit scenario voorzien achter het lusthof. Het lusthof zelf kan dienst doen als externe vergaderlocatie en/of keuken met eetruimte voor de gebruikers van de site en/of externe partijen. De kleinschaligheid van de site is in balans om het geheel een uniek karakter te geven én alsnog de mogelijkheid te scheppen om voldoende vierkante meters te bestemmen oppervlakte te integreren. In totaliteit kan ongeveer 600 m² kantoorruimte ontstaan, verspreidt over de verschillende gebouwen.
In dit scenario zou de achtergelegen voormalige moestuin zijn oorspronkelijke functie terug kunnen opnemen als volkstuin of als tuin van de kantoren. Parkeren kan perfect op eigen terrein. Het is mogelijk om in de gezamenlijke tuin een tuinberging te voorzien. Parkeren is voorzien op eigen terrein aan de voorzijde van het perceel (carport of garages).

HORECA MET TUIN IN DE STAD:
De unieke ligging, het besloten karakter en mogelijkheid tot zeer kindvriendelijke buitenruimte of moestuin als ondersteuning van de keuken zijn 2 mogelijkheden binnen een horecaconcept dat kans heeft op deze plek. In dit scenario is ongeveer 400 m2 bebouwing voorzien wat opgesplitst is in de hoeve met schuur en een nieuwbouw die er aan grenst. Het lusthof kan hierbij betrokken worden, maar kan, in het kader van een kleinschalige B&B, ook dienst doen als logeerunit(s). Slapen in één van de laatst bewaarde lusthoven van Vlaanderen! De stad Turnhout is in dit scenario erg flexibel m.b.t. parkeergelegenheid. Hierover geven we u graag meer info indien gewenst.

Technische details

Hoofdkenmerken

Perceelopp.
3674 m²
Stedenbouwkundige vergunning
Ja
Stedenbouwkundige bestemming
Woongebied
Dagvaarding uitgebracht?
Neen
Verkavelingsvergunning
Neen
Voorkooprecht
Neen
EPC waarde
766 kWh/m²
EPC nr
UC: 2108386
Overstromingsgevoeligheid
Geen
Beschermd
www.onroerenderfgoed.be

Kadaster & belastingen

Niet geïndexeerd Kadastraal inkomen
€ 584

Plan een bezoek of vraag meer informatie

  • Ik wens

Maandelijkse afbetaling (geraamd):
/mnd

350 000

0

%

1.5%

jaar

20 jaar

Locatie

 

Gerelateerde panden