Vorige
Volgende
Unieke, tijdloze architectenwoning met een bewoonbare oppervlakte van 498 m² op een terrein van 5.725 m² gelegen in Zammelen.

Unieke, tijdloze architectenwoning met een bewoonbare oppervlakte van 498 m² op een terrein van 5.725 m² gelegen in Zammelen.

Eigen woning uit 1996 van Juul Vanleysen, oprichter van het gekende architectenbureau Holistic Architecture (de vroegere Groep Delta ).Van de scheve Cegeka-torens in Hasselt tot het futuristische stadhuis van Houthalen-Helchteren : het zijn allemaal realisaties ontsproten aan de creatieve breinen van Holistic Architecture. Op een indrukwekkend stuk grond van 5.725 m² ontwierp Juul de woning waarin al z’n filosofieën werden verwerkt. Het resultaat is een architecturaal en esthetisch magnifiek doordacht concept.

Zo is dit pand een uniek voorbeeld van gevoelige integratie in een waardevol landschap. Juul koos ervoor om het project zo laag mogelijk in te planten en dit om het letterlijk in de grond te kunnen inbedden. Daardoor ontvouwt het gebouw zich als het ware vanuit de helling. Wijdopen naar het landshap dat een beschermd natuurgebied is. De verwondering neemt alleen maar toe bij het binnenkomen via de entree van betonnen wanden met houten plafond. De ene als een boog gespannen en de andere volledig organisch uitgewerkt naar de achterliggende natuur. Een glazen wand vormt de achtgevel.

De betonnen wanden zijn ter plaatse gegoten, een techniek uit de industriële bouw en quasi ongezien in een particuliere woning. Alles in dit concept klopt. De tijdloze mix van natuurstenen vloeren, houten plafonds en betonnen wanden is consistent doorgetrokken doorheen het pand. Architecturaal uitgepuurde constructie met naadloze fuse naar de omliggende natuur wat een fantastische ruimtesensatie van licht, zicht en perspectief oplevert. De woning werd bovendien de voorbije jaren energetisch verder op punt gezet door de huidige eigenaar. Resultaat is een zeer gunstige EPC van 162 kwh/m²

Unieke hedendaagse luxe-villa op een terrein van 5.725 m², gelegen op een rustige locatie en toch centraal gelegen.

Exclusiviteit, privacy en luxueuze afwerking zijn de belangrijkste kenmerken van deze kwalitatieve villa.
Deze luxe woning biedt u een zeer ruim wooncomfort met zijn grote leefruimtes en prachtige tuin met een verzicht.

Verkoop via aandelenoverdracht

Indeling:

Royale inkomhal met dit trap. Deze leidt ons tot de open leefruimte van + 120 m².
Bij het betreden van de woning trekt de robuuste en toch zeer elegante betonnen wand onze aandacht tot de glazen achtergevel met weids en adembenemend zicht op de vallei.
De ruimtelijke hal geeft ook toegang tot de boven-onder gelegen slaapkamers, de master bedroom - bathroom, wasplaats, technische ruimte bevinden zich ook in deze zone.
Deze geeft ook toegang tot een aparte bureauruimte en de ruimtelijke woon-leefruimte. Al deze ruimtes hebben een super zicht op de prachtige tuin.
De maatkeuken is voorzien van alle luxe/ruimte en heeft toegang tot het terras met maximale privacy. Hierdoor is deze ruimte enorm lichtrijk en hebben we een maximaal buitengevoel.
Zit-tv-leefruimte is volledig open. De combinatie van de natuursteen, houten plafond en de glazen achtergevel geven deze ruimte en de andere ruimtes een bijzondere uitstraling.

Buitengewone kenmerken:
- Instapklare A-typische riante luxe villa
- 5725 m² terrein met weids zicht op de vallei
- Unieke architectuur
- Rustige ligging met een goede bereikbaarheid
- Ruimtegevoel op alle vlakken
- Gelegen in een prachtige natuur
- Gebruik van kwaliteitsmaterialen doorheen heel de woning
- Onderhoudsvriendelijke tuin
- Ruime oprit en overdekte parking geschikt voor meerdere auto’s
- Verwarmd buitenzwembad met elektrisch rolluik
- Zonnepanelen

EPC 162 kWh/m²

Technische details

Hoofdkenmerken

Bouwjaar
1996
Perceelopp.
5725 m²
Bewoonbare oppervlakte
498 m²
Tuin
Ja
Stedenbouwkundige vergunning
Ja
Stedenbouwkundige bestemming
Landschappelijk waardevolle agrarisch gebied
Dagvaarding uitgebracht?
Neen
Verkavelingsvergunning
Neen
Voorkooprecht
Neen
Overstromingsgevoeligheid
Geen

Garage en parking

Aantal parkeerplaatsen
4

Kadaster & belastingen

Niet geïndexeerd Kadastraal inkomen
€ 1 751
EPC:
162
kWh/m²
Certificaatnummer:
20220622-0002627931-RES-1

Plan een bezoek of vraag meer informatie over dit eigendom

  • Ik wens

Alexander Willems De makelaar
met buitengewoon veel kennis over uw buurt

Kantoor te Hasselt
Alexander Willems
Tel: +32 (0)11 36 86 86
GSM: +32 (0)478 33 66 36
alexander.willems@hillewaere.be

Maak kennis met Alexander Meer eigendommen in de buurt Vraag uw verkoopanalyse aan

Locatie

 

Mogelijks ook interessant voor u...

Uw eigendom hier?

Vraag hier uw gepersonaliseerd brandpolisvoorstel aan

Als één van de grootste onafhankelijke verzekeringskantoren is Hillewaere Verzekeringen uw ideale partner om uw eigendommen te beschermen. Een combinatie van gespecialiseerde maatschappijen, degelijke kennis en uitgebreide service garandeert een correcte financiële compensatie in geval van schade, verlies of diefstal van uw bezittingen.

Vraag uw offerte

Sluit eenvoudig een digitale hypotheek af!

Hillewaere Hypotheken wil als onafhankelijke kredietmakelaar een antwoord bieden het vaak ondoorzichtige doolhof van hypothecaire leningen.

Wij stellen uw persoonlijke situatie voorop en zoeken naar die formule(s) die het beste bij uw leven aansluit(en). Dankzij onze objectieve hypotheekhulp op maat weet u dus exact waarvoor u kiest en waarom.

Simuleer uw hypotheek-aanvraag Plan uw afspraak

Bereken gemakkelijk jouw renovatiekosten!

Eindeloos wachten op aannemers en dan verschillende offertes vergelijken voor de renovatiewerken? Dat is verleden tijd met Setle!

In deze handige tool krijg je meteen marktconforme tarieven voor alle verbouwingswerken die van toepassing zijn en kan je gemakkelijk de renovatiekosten berekenen voor het pand dat jouw hart sneller laat slaan. Zo heb je ook ineens een goede leidraad om de aangepaste tarieven van je aannemer aan af te toetsen.

Bereken de renovatiekost op dit pand

Bereken uw energiekost voor deze woning.

Dankzij de digitale technologie van June Energy maakt u een persoonlijke simulatie van de energiekost voor deze woning op maat van uw leven en woonsituatie.

- +

Geschat verbruik elektriciteit

kWH/jaar

Geschat verbruik gas

kWH/jaar

Geschatte energiekost

= € /jaar

Berekenen van uw energiekost

Bereken snel en eenvoudig uw investeringsrendement

Bekijk via onze online simulator wat deze eigendom zou opbrengen als investering!