Beleggers moeten hun cash gebruiken om vastgoed te kopen, omdat er op enig moment in de toekomst een geweldige vernietiging van vermogen zal plaatsvinden.

 
Dat zegt beleggingsgoeroe Marc Faber, die ten gevolge van de massieve steunoperaties van de centrale banken een grote kredietbubbel ziet ontstaan.
 
Hij zegt daarom vastgoedbeleggingen te hebben in Azië, maar ook in de VS. Hij wijst erop dat je nu in Phoenix en Arizona huizen kunt kopen voor 70 procent onder de bouwwaarde. 'Die huizen kunnen verder in prijs dalen, maar ook bij een totale ineenstorting zullen ze een zekere waarde blijven behouden want mensen moeten nu eenmaal ergens wonen.'
 
Volgens Faber is de toekomst voor beleggers in aandelen en obligaties veel onzekerder zijn. Hij wijst op het risico dat staten bankroet gaan en obligaties niets meer waard zullen zijn of dat je in geld wordt terugbetaald dat door stijgende inflatie geen waarde meer heeft.
 
Faber raadt beleggers Aziatische aandelen en vastgoed aan, en goud.
 
Zijn waarschuwingen kregen dit weekend ondersteuning van Thilo Sarrazin, de voormalige Bundesbank-bankier, die zich met een boek tegen de euro keerde. Hij stelt dat door de gemeenschappelijke munt lidstaten zich niet gemakkelijk meer kunnen aanpassen, zodat een gedurende tien jaar een inflatie van 5 tot 6 procent nodig is om het concurrentienadeel van Zuideuropese lidstaten van 30 procent weg te werken.  Dat betekent dat spaartegoeden over tien jaar nog maar de helft waard zijn, waarschuwt hij.
 
Sarazin bepleit daarmee ook voor vastgoed, dat veelal waardevast is. Staatsobligaties zijn voor hem uitgesloten.
 
(Bron: Fondsnieuws 6/8/2012)