Als Quote 500-leden uit Nederland verhuizen, doen zij dat doorgaans fiscaal handig en liefst niet te ver weg. België is daarbij favoriet, met 63 vermogende vluchtelingen die hun abonnement op Quote in fiscale pleisterplaatsen als Brasschaat, Schilde en Lanaken laten bezorgen.

Nederlandse belastingvluchtelingen in bonis vestigen zich bij voorkeur net over de Nederlands-Belgische grens in een Vlaamse rijkenenclave. Miljardairs hebben daarentegen een voorkeur voor de frisse Zwitserse Alpenwind terwijl de, laten we zeggen, modalere miljonair zijn heil vlak over de grens in België zoekt. Ook Monaco en het Verenigd Koninkrijk kunnen rekenen op interesse uit de rijkenlijst, terwijl de Verenigde Staten favoriet zijn bij rijken die verder van huis zoeken naar een beter bestaan.

Van de 63 Quote 500-leden die het grootste gedeelte van hun tijd in België resideren, is Marc Dreesmann (Quote 500 nr. 9, €1,6 miljard) de rijkste. Zijn Walt Disney-paleis vormde de afgelopen zomer het decor van een tuinfeest met thema Capri, waar zijn vermogende vrienden werden uitgenodigd om met hem het jubileum van zijn huwelijk te vieren. Het meeste geld zit overigens in Zwitserland; de 19 rijken nemen een gezamenlijk vermogen van bijna €32,4 miljard mee naar het Alpenland. Het aanzienlijk armere België blijft steken op nog geen €12,5 miljard.

(Bron: Quote 500)