Een hypermodern hippisch eigendom met een vrijstaande villa op een perceel van 35.000 vierkante meter? Dat is zeker en vast niet alledaags te noemen, maar in Achterbroek (Kalmthout) staat er nu een dergelijk domein op de markt voor net geen 5 miljoen euro. Voor dat bedrag krijg je een luxueus complex met de meest kwalitatieve materialen. "Paarden die hier verblijven, krijgen echt alle luxe", aldus de huidige eigenaars. Het Laatste Nieuws keek er samen met de eigenaars en onze vastgoedmakelaar voor dit eigendom, Patrick De Cour, binnen.


De belangrijkste kenmerken van de gemeente Kalmthout zijn de Kalmthoutse Heide, het Arboretum en Suske en Wiske. Nieuwmoer en Achterbroek zijn 2 deelgemeentes van Kalmthout. Het ultramodern hippisch eigendom, dat wij met Hillewaere Vastgoed tot onze portefeuille mogen rekenen, ligt in die laatste deelgemeente, te midden van agrarisch groen. Het complex is alles behalve alledaags en een dergelijk eigendom wordt niet vaak te koop aangeboden, maar de huidige eigenaars willen het nu toch verkopen. "We hebben het 7 jaar geleden volledig verbouwd", zo vertellen ze. "Het was een oudere boerderij, maar we hebben er een modern paardencomplex van gemaakt. We maakten bewust de keuze om voor de betere materialen te gaan. De woning is een nieuwbouw."

De vrijstaande villa kent een landelijke architectuur en werd afgewerkt met luxueuze materialen. Je bereikt het woongedeelte via een privatieve oprit, waar ook een alarminstallatie en camerabewaking aanwezig zijn. De villa wordt verwarmd via een warmtepomp met geothermie en is voorzien van een ventilatiesysteem. De bewoonbare oppervlakte van de villa bedraagt 326 vierkante meter.

25 paardenstallen

Het hippisch complex zelf beslaat het grootste deel van het domein. De zeer grote binnenpiste heeft een kantine, daarnaast zijn er ook een buitenpiste met terras, 25 paardenstallen, een overdekte longeerpiste en stapmolen, 3 buitenpaddocks, een ruime opslagplaats en 5 weides aanwezig. Hypermodern en zeer uitgebreid en uitgerust dus. Deze paardenfaciliteiten zijn te bereiken via een aparte oprit en parking.

De binnenpiste, 46 op 24 meter en afgeboord met hout, is voorzien van een geopad met eb en vloed. De paardenstallen hebben afmetingen tussen 3,5 op 3,5 meter en 3,2 op 3,2 meter. Het stallencomplex is uitgerust met ramen, een zadelkamer, dekenruimte, solarium, douche, voederkamer en apotheek. De piste buiten is 64 op 24 meter groot. Ook deze buitenpiste is voorzien van eb en vloed.

Drinkwater wordt verwarmd

Naast de enorme binnenpiste, buitenpiste en 25 paardenstallen, omvat het hippisch complex ook nog 3 buitenpaddocks van 18 op 18 meter, 5 weides, een overdekte longeerpiste, overdekte stapmolen voor 6 paarden, gebouw met bijkomende stallen en hooiopslag, magazijn voor materiaal en verschillende garagegebouwen. In deze laatste is er zelfs ruimte om een paardenvrachtwagen te parkeren. "De paarden die hier verblijven, krijgen echt wel de nodige luxe", zo zeggen de eigenaars. "Zo wordt hun drinkwater bijvoorbeeld altijd verwarmd, waardoor het nooit te koud is. In de weilanden staan schuilhokken en is ook drinkwater aanwezig. En wat vooral belangrijk is: alles is volledig vergund. De binnenpiste is nu 46 op 24 meter, maar die kan eventueel nog verlengd worden tot 60 meter. Dat mag, maar moet dan wel aangevraagd worden. De eventuele koper heeft overigens ook nog een verkooprecht om 1 hectare aanpalend bij te kopen."

Onze vastgoedmakelaar Patrick De Cour legt graag de nadruk op de uitzonderlijk hoge kwaliteit van het eigendom. "Dat heeft uiteraard een invloed op het prijskaartje", zo begint hij. "Het is ook een specifiek complex en daarom richten we ons ook op de paardenwereld. De komende weken zullen we veel evenementen en wedstrijden bezoeken in de hoop daar de nodige contacten te leggen."

Vrijstaande villa

Nog even terug over de vrijstaande villa zelf. Op het gelijkvloers vinden we er een inkomhal met gastentoilet en vestiaire terug, een leefruimte met haard, eetkamer met prachtig zicht op de zuidwest georiënteerde tuin en een apart bureau. De leefkeuken beschikt over alle nodige luxe voor de echte hobbykok. Aanpalend aan de keuken is er nog een bijkeuken en wasplaats aanwezig.

Op de eerste verdieping bevindt er zich onder meer de master suite met een dressing en eigen badkamer met ligbad en inloopdouche. Daarnaast 2 andere slaapkamers met ook elk een eigen dressing en een private badkamer met douche.

Tussen de villa en het bijgebouw, dat momenteel werd ingericht als hondenkapsalon en beschikt over kantoren, een wasruimte en een garage, ligt er een prachtige orangerie. De eerste verdieping van het bijgebouw is momenteel nog casco en kan dus invulling geven aan de wensen van de nieuwe eigenaars. Tot slot zijn er op het domein nog verschillende garagegebouwen aanwezig.

"En wat ook heel duidelijk aanwezig is voor zowel de villa als het hippisch complex, is de discretie", sluiten de eigenaars af.

Graag nog wat meer informatie? Bekijk deze hypermoderne, luxueuze manege online via deze link.

Bron: Het Laatste Nieuws
Origineel bericht geschreven door: journalist Toon Verheijen