Bent u op zoek naar een nieuwe unieke woonst? Dan is dit fantastische landhuis in Turnhout een echte catch. Het staat op de markt te koop voor 1,75 miljoen euro. In ruil krijgt u er naast een prachtig gerenoveerde villa ook een magnifieke parktuin van 2 hectare bij. "Een dergelijke, volgroeide parktuin is een ware zeldzaamheid", aldus onze makelaar voor dit eigendom, Mies Willemsen. Het Laatste Nieuws keek samen met ons binnen en buiten in en rond dit prachtige domein.


Langs de Steenweg op Antwerpen in Turnhout, vlak bij de stadskern, vinden we dit unieke landhuis met wondermooie parktuin van 2 hectare terug. De originele woning dateert van 1958, maar werd in 2010 volledig naar hedendaags comfort gerenoveerd en oogt nu zo goed als nieuw. "De eigenaars hebben alle verbouwingen en renovaties zelf gedaan, of toch onder hun toezicht en met hun eigen ideeën laten uitwerken", zo zegt Mies. "U ziet ook in de verschillende delen van het huis dat er werd nagedacht over de aanpassingen en het zit hem vaak in de details ook hier. Ik denk aan de speciale, subtiele verlichtingen, gebogen muren en uiteraard het interieur en de kunst."

Vijverpartijen

De huidige eigenaars ruilen hun geliefde landhuis in voor een luxeappartement omdat ze compacter willen gaan wonen. De vraagprijs van het eigendom bedraagt 1,75 miljoen euro. Naast het unieke landhuis zelf is ook de wondermooie parktuin, met eeuwenoude bomen, vijverpartijen en weides, van 4 voetbalvelden groot een grote troef. "Dit eigendom is een ware opportuniteit voor een familie die modern wil wonen te midden van de natuur. Een dergelijke, volgroeide parktuin is een ware zeldzaamheid", verklaart Mies. Als u van binnen naar buiten kijkt, heeft u een prachtig zicht op de tuin met rode en groene beuken, eiken en wilgen. Elke boom is een monument op zichzelf. Het is eveneens een plaats voor paardenliefhebbers die ervan genieten om kilometers te rijden in de vrije natuur.

Modern interieur

Het landhuis heeft een modern interieur, wat verschilt van de oorspronkelijke stijl aan de buitenkant van de woning. Het landhuis is ingedeeld in grote, open leefruimtes en telt zelfs maar 4 binnendeuren. De woning omvat onder meer een master suite met dressing, ingerichte fitnessruimte en een inpandig appartement op de eerste verdieping. "Via een kleine inkomhal vooraan de woning komt u onmiddellijk binnen in de grote leefruimtes. Hier vinden we een eetruimte en zitruimte, van elkaar gescheiden door een open haard met doorkijk. Beide ruimtes baden in het licht door de zuidoriëntatie en de grote raampartijen die toegang bieden tot de terrassen die de hele woning omgeven", zo vertelt Mies. "Aansluitend komen we in de leefkeuken. Ook de keuken biedt toegang tot 2 terrassen, elk voorzien van elektrische zonneweringen. Al deze ruimtes zijn voorzien van een stijlvolle natuurstenen vloer."

Stijlvolle master suite

De master suite is aan de noordzijde van het landhuis gelegen. Deze stijlvolle ruimte omvat een ruime dressing, slaapkamer met prachtig zicht op de parktuin en een luxueuze badkamer met regendouche, waterval, infraroodstraler en vrijstaand ligbad. "Deze master suite wordt gekenmerkt door een hoog afwerkingsniveau met veel indirecte verlichting, airco en grote raampartijen."

Aan de west georiënteerde zijde van de woning is er op een iets lager niveau een volledig ingerichte fitnessruimte en wasplaats terug te vinden. "Deze eerste is ook geschikt als polyvalente ruimte voor bijvoorbeeld een extra slaapkamer of apart bureau", aldus Mies. Op de eerste verdieping is er verder nog plaats voor een zeer ruim, inpandig appartement met een zithoek, eigen kitchenette, slaapruimte en badkamer. "Ook dit appartement is helemaal opgevat in loftstijl met een open lay-out." 

Losstaande serre

Als kers op de taart staat er buiten in de parktuin ook een prachtige losstaande serre. Ideaal voor mensen met groene vingers. Daarnaast vindt u in de tuin ook verschillende mooie zitplaatsen en een stalgebouw met 2 weides die van elkaar zijn afgescheiden. U verplaatst zich van de ene naar de andere wondermooie plaats door middel van de gezellig aangelegde paadjes tussenin.

Graag wat meer informatie? Bekijk dit unieke landhuis met wondermooie parktuin online via deze link.

Bron: Het Laatste Nieuws
Origineel bericht geschreven door: journalist Jef Van Nooten