Een jaar na de start van ons exclusief partnership met Christie’s International Real Estate, openen we het eerste Belgische filiaal onder de vlag van het gerenommeerde luxemerk. En dat in de prachtige Louiselaan te Brussel in samenwerking met Jean-Marc Delcroix. "Met twintig jaar expertise in het luxesegment is Jean-Marc Delcroix de ideale persoon om ons op de Brusselse markt te positioneren. Hij is dan ook een sterke aanwinst als Managing Partner in ons team", klinkt het bij onze CEO Roel Druyts.  
 

Het is onze ambitie om nationaal actief zijn in de vastgoed- en de verzekeringsmakelaardij. Een ambitie die we waarmaken en leidt tot significante groei. Dat blijkt onder meer uit het meerderheidsbelang van de zakenbank Rotschild & Co, de 14 overnames over de afgelopen 2 jaar in het verzekeringslandschap én het verkrijgen van de exclusieve licentie om het prestigieuze merk Christie’s International Real Estate in ons land uit te dragen. 

Internationale prestige in eigen land

Met 900 kantoren en 13.000 makelaars in 50 landen is het Christie's International Real Estate netwerk één van de onbetwiste wereldleiders in het segment van de miljoenenwoningen. Het merk en de bijbehorende reputatie ook in ons land uitdragen, is de kers op de taart voor Hillewaere Vastgoed, waarmee we blijven inzetten op het luxevastgoed. 

“We staan intussen een jaar verder in de samenwerking en het is heel mooi om vanuit onze positie in het luxevastgoed het Christie’s International Real Estate label mee te mogen uitdragen,” geeft onze CEO Roel Druyts mee. “Het was bij het begin van die samenwerking de bedoeling om een kantoor in Brussel te openen, en die belofte maken we nu ook waar met Jean-Marc Delcroix die ons team vervoegt. Dankzij zijn ervaring in het luxevastgoed, op de Brusselse markt en omstreken, zullen we zonder twijfel een vliegende start nemen.” 

De perfecte match

Managing Partner Jean-Marc Delcroix, die de laatste zeven jaar als Sales Director werkte bij Brussels Sotheby’s International Realty, gaat met zijn overstap naar Christie’s International Real Estate naar eigen zeggen een mooie nieuwe uitdaging aan. "Vanaf mijn eerste ontmoeting met het management van Hillewaere was het voor mij duidelijk dat we samen een nieuwe dynamiek zouden creëren. Hillewaere groeit alsmaar en heeft een uitgebreide expertise in het verzekeren van luxegoederen zoals schilderijen en auto's, met een directe link naar kunst en Christie's Auction House,” aldus Jean-Marc Delcroix.  

“Het is voor mij een eer en een mooie uitdaging om het eerste Christie’s International Real Estate kantoor in België te openen. De mix tussen de kracht van Hillewaere en de prestige van Christie’s International Real Estate zal ons in staat stellen om een leiderspositie te nemen in de luxevastgoedmarkt in het ganse land. Ons engagement bestaat erin om exclusieve eigendommen aan te bieden en daarbij zowel de kopers als de verkopers hun wensen en behoeften te beantwoorden door telkens het geschikte pand op maat te vinden. Ik vind dat wij door dit alles dan ook de mooiste job die er bestaat uitoefenen,” vertelt Delcroix.  

Snelle uitbreiding van het Belgische netwerk en synergie met de kunstwereld

Met de opening van de eerste Brusselse vestiging onder de vlag van Christie's International Real Estate breiden we het netwerk van Hillewaere verder uit. Ons kantoor vestigt zich aan de Louizalaan 418, op hetzelfde adres als het veilinghuis Christie's Belgium. Een match made in heaven, volgens Astrid Centner, directrice van veilinghuis Christie's Belgium & Luxemburg. “We zijn verheugd om vanuit het veilinghuis onze krachten te bundelen en een nieuw hoofdstuk te schrijven met Christie’s International Real Estate en Hillewaere. Het gaat erom een synergie te creëren tussen onze beide kantoren, waarbij we de mogelijkheden maximaliseren om onze klanten van het veilinghuis enerzijds en het luxevastgoed anderzijds een uitgebreide en hoogstaande service te bieden,” klinkt het bij directrice Astrid Centner.

“Beide werelden liggen zo dicht bij elkaar. De waardebepaling van een kunstcollectie gaat soms gepaard met de verkoop van een onroerend goed, en omgekeerd kan bij de verkoop van een huis een inventaris van de kunstwerken noodzakelijk zijn. Het is dan ook duidelijk dat de komst van Jean-Marc Delcroix de kwaliteit van onze dienstverlening op grotere schaal verder zal stimuleren,” gaat ze verder.  

Dat het een aparte wereld is, weet ook onze CEO Roel Druyts. "De verkoop van prestigegoederen vereist een specifieke aanpak en kennis en veel ervaring in het begrijpen van de wereld van potentiële kopers en verkopers. Dat zien we ook in onze andere vestigingen, waar acht van onze medewerkers zich exclusief met dit type vastgoed bezighouden. Voor Christie's International Real Estate zijn we op zoek naar vergelijkbare profielen die integriteit en discretie hoog in het vaandel dragen en voor wie vastgoed, architectuur en kunst een echte passie zijn,” besluit hij. 

Christie's International Real Estate Brussel
Avenue Louise 418
1050 Brussel
brussels@christiesrealestatebelgium.be
0032 2 808 03 64


Dit bericht werd opgepikt door de pers, onder andere door: