GRATIS INFOVOORMIDDAG HOUDEN EN VERZORGEN VAN PAARDEN 

4 maart 2012 | Flanders Horse Expo Gent (met gratis beursbezoek) – Schrijf nu in!
 
Meer info? Contacteer Hillewaere Hippisch Vastgoed, gespecialiseerd in paardenvastgoed en landelijk wonen. Bekijk tevens ons aanbod via www.hillewaere.be !
 
Net zoals vorig jaar organiseert vzw Vlaams Paardenloket op Flanders Horse Expo een gratis infovoormiddag rond het houden en verzorgen van paarden. Als je deelneemt kan je na afloop de beurs volledig gratis bezoeken. De tickets worden pas aan het einde van de infovoormiddag uitgedeeld en zijn enkel geldig op zondag 4 maart 2012. 
 
Praktische informatie voor elke paardenhouder en -liefhebber
 
Minister-president Kris Peeters leidt de infovoormiddag in. Daarna gaan specialisten ter zake dieper in op enkele belangrijke aspecten van de verzorging van paarden (voeding, EHBO, verzorging van drachtige merries en veulens, veiligheid, verwaarlozing,...). 
 
Iedere paardenhouder of -liefhebber kan op de infovoormiddag heel wat praktische tips en weetjes opsteken. De onderwerpen zijn geen herhaling van de vorige editie. Wie in 2011 deelnam kan zich dus verwachten aan heel wat nieuwe invalshoeken.
 
Programma - Moderator: Prof. Dr. Frank Gasthuys - Decaan Faculteit Diergeneeskunde UGent

10u00: Verwelkoming - J. Jacques Vandenberghe – Voorzitter vzw Vlaams Paardenloket

10u10: Voorwoord - Minister-president Kris Peeters

10u20: Voeding van het paard in de praktijk - Prof. Dr. Myriam Hesta – Faculteit Diergeneeskunde UGent

10u40: De “Stichting voor paarden in nood” en paardenverwaarlozing - Jan De Boitselier – Manager vzw Vlaams Paardenloket

10u55: EHBO bij paarden – Horse Rescue - Maarten Oosterlinck – Doctor-assistent Faculteit Diergeneeskunde UGent

11u15: Veiligheid op de openbare weg – Campagne “Paard op de baan? Kalm aan!” - Katrien Van Miert – vzw Vlaams Paardenloket

11u25: Houden en verzorgen van drachtige merries en jonge veulens - Filip De Keersmaecker – Vakdierenarts paard
 
11u45: Einde
 
Inschrijven is verplicht. Zorg dat je er snel bij bent!
In 2011 overschreed de belangstelling voor dit evenement alle verwachtingen. De aanvankelijke capaciteit van 250 personen werd verhoogd naar 500 aanwezigen. Toch was de infovoormiddag twee weken na de verzending van de uitnodiging, en nog voor er enige publiciteit verscheen, volledig volzet.
 
Klik hier om in te schrijven:
http://www.vlaamspaardenloket.be/_html/site.php?taal=nl&page=infovoormiddag