Heeft u er altijd al van gedroomd om kasteelheer of kasteelvrouw te worden? In het groene Pelt kan die wens voor 1,8 miljoen euro werkelijkheid worden, want het Kasteeltje van Lille staat er te koop. Een statig pand dat volledig gerestaureerd en gemoderniseerd werd. "Het kasteeltje is een belevenis op zich. Wie komt kijken, neemt maar best enkele uurtjes de tijd", verklaren de huidige eigenaars Harry en Mira Molenaar.


Het karaktervolle Kasteeltje van Lille ligt in de omgeving van het kanaal Bocholt-Herentals en werd opgetrokken in een eclectische stijl. Twee jaar geleden, in 2019, vierde de woning haar honderdste verjaardag. Intussen staat het eigendom te koop bij Hillewaere Vastgoed.

"We zijn allebei ondernemers met een drukke baan en in onze vrije tijd vinden we een uitdaging bij het opknappen van huizen", vertellen de eigenaars van het kasteeltje. "Het is een uitdaging om de uitstraling van zo'n pand te behouden. Toen we in 2007 uitkwamen bij het Kasteeltje aan de Vaart was ik er meteen weg van", zegt Harry. Bij partner Mira was het geen liefde op het eerste gezicht. "Maar bij een bezichtiging was ook ik helemaal weg van de woning. Deze had imposante kenmerken, maar helaas moest het hele kasteeltje zwaar opgeknapt worden. Meer dan twee jaar zijn we bezig geweest, maar alles werd gemoderniseerd. Omdat onze zoon ondertussen verhuisd is en ook onze dochter binnenkort onder de vleugels van haar ouders verdwijnt, is de woning voor ons te groot geworden."

Party time

Zoals het een echt kasteel betaamt, worden er regelmatig feestjes georganiseerd. Dat gebeurde voor het laatst bij het honderdjarig bestaan van de beschermde woning. De volledige buurt, een gastenlijst van zo een honderd mensen, werd uitgenodigd voor een groot tuinfeest. "Dat was een afspraak met de bewoners van de straat", vertellen Harry en Mira glimlachend. "Het was een stralende dag en omdat iedereen in traditionele klederdracht was gekomen, heerste er een geweldige sfeer."

De romantisch aangelegde Engelse parktuin met zongericht terras is een extra troef van het Kasteeltje. Deze is goed voor zo een zeshonderd vierkante meter aan pure schoonheid. "Het mooie aan het Kasteeltje is de combinatie van moderne met oude aspecten. Er zijn bovendien veel mogelijkheden om er bedrijfsmatig aan de slag te gaan, met veel grote ruimtes en voldoende rustpunten."

Veel interesse

Hillewaere Vastgoed neemt de verkoop van het eigendom op zich. In de afgelopen maanden bleken er al heel wat geïnteresseerden zich te hebben aangemeld voor het Kasteeltje. "Het is echter een specifiek pand in een hogere prijsklasse, wat een verkoop niet evident maakt", aldus Liesbeth Verbist, kantoordirecteur in Mol. "Het Kasteeltje is het duurste pand in de regio. Eerst boden we het geheel aan voor 1,8 miljoen euro, nu hebben we een opsplitsing gemaakt tussen de woning (1.455.000 euro) en het aanpalende bouwperceel (249.000 euro). We merken dat het pand in de buurt en de verdere omgeving erg gekend is. Beschouw het gerust als een echte eyecatcher."

Graag wat meer informatie? Bekijk het Kasteeltje van Lille online via deze link.

Bron: Het Laatste Nieuws Limburg
Origineel bericht geschreven door: journalist Birger Vandael