We slaan met Hillewaere Groep de handen in elkaar met Groep Garant uit Limburg. Hierdoor versterken we niet alleen onze aanwezigheid op de Limburgse markt, maar kan Groep Garant, bestaande uit oorspronkelijk vijf verzekeringskantoren, ook haar slagkracht vergroten. “Dankzij deze consolidatie is er ruimte voor een nóg betere dienstverlening met aandacht voor lokale verankering”, zo stellen we allebei.


Groep Garant is in Limburg geen onbekende. Ondernemer Filip Colson stapte in 1998 in het bedrijf dat zijn vader oprichtte in 1973. Colson Verzekeringen heeft sinds de start van zijn succesverhaal in Bree reeds een aantal overnames en samenwerkingen op zijn palmares. Zo vervoegden recent kantoor Meus-Nouwen en Verzekeringen Spreuwers Dominiek uit Bree ‘Groep Garant’. Eerder, in 2016, kwam ook de samenwerking met Verzekeringen Geurts uit Genk tot stand en in 2020 kwam Groep Christoffels uit Lanaken erbij. “Stuk voor stuk puzzels in een mooi groeiverhaal”, klinkt het.

Volgende stap in ons groeiverhaal

Nu is het tijd voor deze verzekeringskantoren om te integreren in onze Hillewaere Groep. Zoals geweten, zijn we sinds de voorbije twee jaar op overnamepad en willen we hiermee het versnipperde landschap van de verzekerings- en vastgoedmakelaardij verder consolideren. Hillewaere telt sinds de eerste reeks consolidaties zo’n 230 medewerkers en we krijgen er met deze integratie maar liefst 35 medewerkers bij.

“Het spreekt voor zich dat de integratie van Groep Garant een grote volgende stap is in ons groeiverhaal. Hiermee halen wij een enorme extra expertise binnen in onze groep. Ik had meteen vertrouwen in de kennis en de professionaliteit die zowel de bestuurders als hun teams hebben. We dragen bovendien dezelfde waarden en hebben hetzelfde DNA. We stellen ook vast dat ons partnermodel, waarbij de bestuurders vennoot worden binnen onze groep, enorm geapprecieerd wordt. Ik zou het ook niet anders willen. Deze mensen kennen hun markt, hun business en hun team als geen ander.” Roel Druyts, CEO en oprichter Hillewaere Groep

Door onder de vleugels van onze Hillewaere Groep te komen, garandeert Groep Garant zichzelf nog meer groeimogelijkheden. Voor de verschillende vennoten binnen Groep Garant, bestaande uit Filip Colson, Bart Siodlak, Joke Christoffels en Joris Janssen, voelt het goed aan. Ook alle medewerkers blijven uiteraard aan boord.

“De verzekeringswereld is een sector die snel verandert en voor nieuwe uitdagingen komt te staan, onder andere door de digitalisering van onze business. We moeten bovendien bijblijven met de laatste tendensen en wijzigingen in de markt. Dit kan veel beter en efficiënter als je samenwerkt, zoals we ook binnen Groep Garant al bewezen. Door deel uit te maken van een grote groep kan je lokaal verankerd blijven, maar toch dicht blijven staan bij je cliënteel. Dit met de kennis van de lokale markt, maar tegelijkertijd toch berusten op een professionele back office en kennis van je collega’s binnen de groep die elk hun eigen expertise dragen. Het werd al snel duidelijk dat we bij Groep Garant en Hillewaere Groep dezelfde visie hebben en dezelfde menselijke waarden delen. We zijn dan ook erg verheugd om de krachten te bundelen met Roel en zijn team.” Filip Colson, mede-vennoot Groep Garant en oprichter Colson

Verankering in Limburg

De kantoren brengen elk hun expertise mee en zullen zo ons Hillewaere merk mee versterken. Groep Garant heeft kennis in zowel verzekeringen voor particulieren als bedrijven.

In 2022 vervoegden reeds twee verzekeringskantoren uit Hasselt en Genk zich bij onze Hillewaere Groep. Met deze nieuwste integratie worden we onder de Hillewaere vlag meteen de grootste verzekeringsspeler op de Limburgse markt met kantoren in Bree, Genk, Lanaken en Hasselt. Dankzij deze consolidaties kunnen onze lokale kantoren hun dienstverlening en productexpertise optimaliseren, mede dankzij tools die beschikbaar zijn. Daarnaast blijft die lokale verankering essentieel voor onze kantoren, met dezelfde aanspreekpunten die de klant gewoon is.

“We zijn zeer verheugd om de handen in elkaar te slaan met onze Limburgse collega’s van Groep Garant. We leggen nog volop de puzzel hoe we ons in de praktijk zullen organiseren maar het spreekt voor zich dat alle kantoren in Limburg nauw zullen samenwerken. We willen steeds meer inzetten op regionale hubs per provincie waarbij de collega’s elkaar ondersteunen en voor kruisbestuiving van kennis en expertise zorgen. De medewerkers blijven lokaal vanuit de kantoren werken, maar kunnen ook terugvallen op de backoffice van het landelijke hoofdkwartier in Turnhout.” Jurgen Nelissen, bestuurder Hillewaere Verzekeringen ?Hasselt en Genk

Onze Hillewaere Groep telt met alle integraties intussen zo’n 265 medewerkers, met een commissie-omzet van 34 miljoen euro. Ons strategisch plan is om in de komende drie jaar te gaan naar 70 miljoen euro. Naast de 9 overnames de voorbije 2 jaar en de integratie van Groep Garant, bestaande uit ColsonPlus, Verzekeringen Geurts, Groep Christoffels, Meus-Nouwen en Verzekeringen Spreuwers Dominiek, staat de teller op 14.


Dit bericht werd opgepikt door de pers, onder andere door: