Na exact 10 jaar gehuisvest geweest te zijn in Oud-Turnhout, verhuist de hoofdzetel van Hillewaere Groep naar Turnhout. De explosieve groei van de laatste jaren heeft voor een acuut plaatsgebrek gezorgd in de bestaande gebouwen. Daarom wordt er nu geopteerd voor een gebouw dat voldoende ruimte biedt om de ambities van Hillewaere de volgende jaren te ondersteunen.

Hillewaere werd 15 jaar geleden opgericht door Roel Druyts als vastgoedkantoor. Na diverse overnames in zowel de verzekerings- als vastgoedsector telt Hillewaere vandaag 56 medewerkers in België en 10 in Nederland. De omzet in België groeide van 3 miljoen EURO in 2014 naar ruim 6 miljoen EURO in 2016.

Door de belangrijke expansie de laatste jaren zijn de kantoren te Oud-Turnhout te klein geworden. Bovendien zit Hillewaere verspreid over 2 gebouwen wat de efficiëntie niet ten goede komt. Daarom werd er geopteerd om te verhuizen naar Turnhout naar het iconische gebouw aan de Parklaan 46. Het gebouw aan de Parklaan 46 heeft een rijke geschiedenis. In de jaren ’60 werd de basis gelegd en werd het omgedoopt tot BankUnie en later Delta Lloyd. Nadat Delta Lloyd de hoofdzetel naar Brussel verplaatste stond het gebouw meer dan 7 jaar leeg. Recent besliste Hillewaere om het gebouw over te kopen van de belegger die het vorig jaar had gekocht.

Binnen enkele weken zal gestart worden met het strippen van de gehele binnenkant van het gebouw. Alles zal verwijderd worden: vloeren, wanden, plafonds… Daarna zal alles geheel vernieuwd worden in een hedendaagse stijl. Ook de buitenkant zal een update krijgen. Alle werken werden minutieus voorbereid en wanneer alles volgens plan verloopt zullen de deuren op de Parklaan openen op 1 september. Niet alleen zullen wij onze klanten een aanzienlijk betere dienstverlening kunnen geven in het nieuwe gebouw. Ook voorzien wij alle modern comfort voor onze medewerkers en krijgt Hillewaere weer mooie groeimogelijkheden. Tegelijkertijd wordt een iconisch Turnhouts gebouw, een echte landmark op de ringweg rond Turnhout, opnieuw leven ingeblazen.

Hillewaere zal een belangrijk deel van het gebouw in gebruik nemen. Ook komt er een presentatie/conferentieruimte voor 100 personen en een privé horecagelegenheid. Daarnaast zal nog een andere invulling voorzien worden die het bedrijfsleven in Turnhout ten goede komt. Maar hierover vertellen we later meer…

MEER OVER DE EXPANSIE VAN HILLEWAERE:

Na een forse groei werd in 2007 grote concurrent Makelaarskantoor P.Heeren overgenomen waarna de naam werd omgedoopt in Heeren & Hillewaere. Op dat moment werd ook gestart met verzekeringsbemiddeling na de overname van de verzekeringsportefeuille van Heeren met 3 medewerkers. In 2007 had Hillewaere 12 medewerkers en 2 vestigingen: Oud-Turnhout en Brasschaat.

In 2010 werd MBN Bemiddeling in Schilde overgenomen, een belangrijk verzekeringskantoor gespecialiseerd in het topsegment van de markt en een eigen verzekeringsproduct voor het verzekeren van exclusieve wagens. Via een netwerk van onderagenten werd dit product in heel België verdeeld. In ditzelfde jaar werd ook een vastgoedkantoor in Schilde geopend. In 2013 stond Hillewaere mee aan de wieg van Private Insurance Assuradeuren, een Nederlands volmachtbedrijf waar eigen verzekeringsoplossingen worden ontwikkeld en verdeeld via een eigen IT-platform. Met deze producten wordt ook de Belgische markt bediend via het netwerk van onderagenten waarmee Hillewaere uniek is.

Tussen 2013 en 2015 werden vastgoedkantoren geopend in Poppel en Malle.

In 2015 nam Hillewaere het vlakbij gelegen verzekeringskantoor DGM BVBA over en de verzekeringsactiviteiten werden verhuisd van het hoofdgebouw Dorp 30 naar de overkant van de straat naar Steenweg op Turnhout 16 in Oud-Turnhout. Ook werd de naam terug gewijzigd naar Hillewaere om de zelfstandigheid en onafhankelijkheid te onderstrepen.

In 2016 introduceerde Hillewaere Vastgoed een geheel nieuw winkelconcept voor vastgoedkantoren. Een vastgoedkantoor was niet langer een kantoor maar een winkel. 2 Conceptstores werden geopend in Hoogstraten en Mol en werden onmiddellijk bijzonder succesvol. Momenteel ligt alles klaar om 9 nieuwe vastgoedshops te openen in de hele provincie Antwerpen tijdens de volgende 3 jaar. Hiervoor worden nieuwe commerciële teams samengesteld en zijn gesprekken lopende met andere vastgoedkantoren. Vandaag telt Hillewaere Groep 56 medewerkers in België en 10 in Nederland. De omzet in België groeide van 3 miljoen EURO in 2014 naar ruim 6 miljoen EURO in 2016.

Download het persbericht hier (klik)