Er is een groeiende nieuwbouw nood in de markt voor eigen bewoning of verhuur. Dat is een feit. Investeren in nieuwbouw is één van de beste beleggingen zonder risico omwille van het interessante en gegarandeerde rendement zonder beperkt te zijn aan wie je verkoopt of verhuurt. De herverkoopwaarde ligt hoger dan bij een gerenoveerde of oudere woning of appartement. Er zijn minder onderhoudskosten en er komen amper onvoorziene kosten bij in de eerste 10 tot 15 jaar.

Veel mensen zoeken dat nieuwbouw appartement van hun dromen. Jonge starters, jonge gezinnen, oudere mensen die de switch maken van dat grote huis met tuin, … het doelpubliek is groot. De groeiende vraag voor nieuwbouw in de markt vraagt daarom dus ook de nodige aandacht.

Hillewaere heeft eigen nieuwbouw bedrijf

Op de nieuwbouwmarkt is er de laatste jaren veel veranderd. Dat weet ook Hillewaere. Daarom hebben wij intensief gewerkt aan een eigen nieuwbouw bedrijf: Hillewaere Nieuwbouw onder leiding van Andy Vergauwen – Directeur Nieuwbouw. Deze afdeling legt zich toe op alle aspecten van een nieuwbouw- of renovatieontwikkeling of verkaveling: van grond positie, volumestudie, gedetailleerde & complete marktstudie, onderbouwd advies en haalbaarheid tot verkoop van de laatste unit. Van A tot Z.  Gedurende het ganse traject adviseren, sturen en vooral optimaliseren wij het verkoopproces. Wij maken ons sterk dé partner te zijn waar elke bouwheer of promotor naar zoekt. Dit doen wij door vooruitstrevend te zijn, innovatief en vooral constante kwaliteit te garanderen. Elke makelaar zegt nieuwbouw te kunnen verkopen. Wij doen het.

Meerwaarde is wat telt

De afdeling ‘Nieuwbouw’ is het centrale aanspreekpunt voor de ontwikkelaars en bouwheren waarmee Hillewaere samenwerkt over gans Vlaanderen. Eender waar leveren we dezelfde kwaliteit en aanpak en dit met steeds dezelfde mensen zodat we garant kunnen staan voor een hoge, constante service. “Net zoals andere afdelingen trachten wij vakkennis en specialisatie te bundelen. Wij hebben onze hoofzetel in Turnhout, maar adviseren, coördineren en verkopen nieuwbouwprojecten in de provincies Antwerpen, Limburg en Oost-Vlaanderen,” zegt Andy. “Met de sterke groei in het aantal vastgoedshops (Gent, Schilde, ...), kunnen wij in héél Vlaanderen dit uniek concept aanbieden”.

Residentie L'Abeille te Itegem

Residentie Rosas te Mol

Residentie Lodewijk te Hoogstraten


“Bovendien worden bouwheren op regelmatige basis ingelicht over de staat van zake. Ook daar nemen we het touw zelf in handen : open communicatie en updates zijn voor ons een must,” zegt Andy.“Gedetailleerde en échte marktstudies, marktconforme en onderbouwde prijszettingen, projectontwerpen optimaliseren, haalbaarheidsstudies, commerciële aanpak optimaliseren en een gedetailleerd marketing plan opstellen voor een optimale doorlooptijd, lastenboeken optimaliseren, … dit zijn maar enkele zaken die wij als nieuwbouw partner voor onze rekening nemen,” zegt Andy. “We werken nauw samen met architecten, bouwheren en stedenbouw om onze potentiële klant optimaal te adviseren in de aankoop van een projectgrond of de verkoop van hun project. In feite doen wij alles behalve zelf ontwikkelen, dat laten we over aan onze klanten. Onze voornaamste taak is onze bouwheren ontzorgen waar zij wensen.”

Een compleet team met de juiste persoon op de juiste plaats

Naast Andy zitten ook Véronique en Jonas in het nieuwbouwteam. Dit 3-koppig team heeft door de jaren heen een enorme kennis opgebouwd: van het verkopen van nieuwbouw tot een ‘hands on’ mentaliteit voor de ondersteuning van een nieuwbouw project . Nieuwbouw verkopen is net iets anders dan bestaand vastgoed verkopen.

“Bovendien kunnen we beroep op een heel team van interne experts. We werken niet alleen nauw samen met de andere lokale collega-makelaars binnen Hillewaere, er staat ook dagelijks een eigen marketing, juridische en grafische dienst klaar. De juridische dienst handelt alle verkoopdocumenten en juridische documenten intern af. Onze nieuwbouw verkopers doen enkel waar ze goed in zijn: verkopen. Onze grafische dienst en marketing verzorgen alles voor de voorbereiding van het verkoopdossier : logo’s ontwerpen, naamvoorstellen, brochures op maat, 3D visualisaties, ontwerp werfborden, drone werk en teaser films, visualisatie doeken, you name it, … Alles doen wij zelf en intern aan de hoogste kwaliteit en volgens wensen van de klant,” aldus Andy.

Residentie Batalo 5 in Turnhout

Residentie Batalo 4 in Turnhout

Nieuwbouw marketing team

Voorbereiding en de juiste opstart van een nieuwbouw project is van cruciaal belang voor een perfecte lancering. Continu de juiste communicatiekanalen hanteren en een sterke call to action. Het zijn enkele parameters die wij dagelijks mee monitoren. Ons Hillewaere marketing team staat elke dag paraat om samen de hoogstaande kwaliteit te leveren. Zij richten zich op online én offline présence, steeds met de nieuwste snufjes en tools.

Andy : “Op deze manier kunnen wij de juiste potentiële klanten bereiken voor een specifiek project. Doelgerichte campagnes en state-of-the-art marketing en visualisatiewerk. De tijd van je project op een portaalsite te publiceren en wachten tot de klanten komen, dat is verleden tijd en zo geraak je er niet. Om onze projecten online in de kijker te zetten maken we onder andere gebruik van onze website, exclusief Hillewaere Magazine, Social Media en andere innovatieve apps en software. Zo beschikken we over een 3D matterport camera systeem waarmee we appartementen en woningen geheel virtueel in kaart brengen. Ook offline zijn we aanwezig in de markt door middel van ons magazines, artikels en bv. 3D werfdoeken in het straatbeeld.”

Uitgelicht : Nieuwbouwproject ‘The Green’ – sold out

Andy: “Eén van de meest recente projecten dat zeker in de kijker mag staan is “The Green” in Wommelgem ( bouwheer Vanhalme-Brix ) . Dit nieuwbouwproject bestaat uit 11 prachtige appartementen met een frisse, moderne look en feel dankzij een eigentijdse architectuur. In april 2019 gingen de eerste appartementen de deur uit en het laatste appartement werd vorige week verkocht. Leuk detail… de bouw van het project is nog niet eens gestart. De juiste, stevige marketing, projectgebonden campagnes en vooral de goede voorbereiding werpen zijn vruchten af. Daar gaan we voor, elke keer opnieuw. Tevreden bouwheren, niets minder.”

Bouwheer Vanhalme aan het woord : Voor een succesverhaal moeten alle onderdelen van een project kloppen, van het ontwerp en het product tot de commercialisatie en de communicatie. De kracht van Hillewaere Nieuwbouw zit hem eigenlijk in het volledige traject. De grondige marktanalyse die we in samenspraak met hen hebben uitgevoerd in combinatie met de juiste gedeelde visie heeft geleid tot de (zeer) korte doorlooptijd van de verkoop. Een heel constructieve samenwerking die ons vertrouwen geeft in de toekomst. ” - zaakvoerder Vanhalme Maxim

Wenst u ook samen te werken met Hillewaere Nieuwbouw voor uw volgende projecten? Wij bewijzen ons graag.

Contacteer het nieuwbouwteam op nieuwbouw@hillewaere.be of bel naar 014 49 03 03 voor een vrijblijvende afspraak.

Tot binnenkort !

Andy Vergauwen