Verzekeraars verenigd in Private Insurance Group

Vier verzekeringsbemiddelaars uit de lage landen die zich richten op het topsegment van de particuliere markt bundelen hun krachten in de Private Insurance Group. Het zijn Hillewaere uit Turnhout, de grootste speler in België voor de verzekering van exclusieve auto’s en geleid door Roel Druyts (foto), en drie Nederlandse sectorgenoten: DNA Adviesgroep, Assicuro en Paardekooper.

Naast wagens verzekeren de vier onder meer ook vastgoed, kunst, antiek, sieraden en jachten.?Ondanks de oprichting van de Private Insurance Group blijven ze afzonderlijk bestaan en eigen producten aanbieden. Het samengaan onder één vlag heeft tot doel de koopkracht bij verzekeraars te vergroten.?De vier zullen onder het label ook polissen aanbieden met voorwaarden die specifiek ontwikkeld zijn voor de doelgroep.

Private Insurance Group is een zogenaamd volmachtbedrijf.?‘Dat concept is in België niet zo bekend’, zegt Druyts.?‘Een volmachtbedrijf staat tussen de verzekeringsmaatschappijen en de verzekeringsmakelaars en draagt het financiële risico niet zelf.?Dat wordt geplaatst bij de verzekeraars.’

BRON: De Tijd 17/10/2013