Eerder dit jaar sprak onze CEO, Roel Druyts, al zijn ambitie uit voor de komende maanden en jaren. Bedoeling was om de komende jaren verschillende vastgoedshops bij te openen onder de vlag van Hillewaere. Onder andere de award "Vastgoedondernemer van het jaar" deed één en ander versnellen, waardoor deze ambitie wel eens vlotter kan gaan lopen dan verwacht. Zo kondigen we nu al graag de opening van een nieuwe vastgoedshop te Gent en Heist-op-den-Berg aan. De kantoren zullen, als alles goed loopt, in februari en maart de deuren openen. Maar uiteraard gaat hier een hele voorbereiding en opstart aan vooraf. Zo hebben we voor de 2 regio's de kantoorverantwoordelijken reeds in ons team en bovendien zoeken we voor de 2 regio's uiteraard ook nog enkele nieuwe medewerkers. Interesse? Klik dan hier.

Met de opening van de vastgoedshop te Gent is een volgende grote(re) stap gezet, naar Oost-Vlaanderen. Kantoorverantwoordelijke, Nikolaas Maene, kent de regio als zijn broekzak en heeft al meer dan 12 jaar ervaring in Gent en omstreken.
We stelden hem enkele vragen.

Nikolaas, welkom bij Hillewaere Vastgoed. 
Allereerst, wie is Nikolaas Maene?

Bedankt, ik ben geboren en getogen in West-Vlaanderen en ik vervolmaakte daar een opleiding vastgoedmakelaardij aan de Hogeschool Gent. Aanvullend volgde ik ook een opleiding als verzekeringstussenpersoon en vastgoedexpert. Ondertussen heb ik al meer dan 12 jaar ervaring in de ruime Gentse regio als vastgoedmakelaar, bij één van de grootste kantoren van Gent, gespecialiseerd in residentieel vastgoed. 

Klinkt goed, hoe heb je de vastgoedmicrobe te pakken gekregen en wat spreekt je aan in de job?

Al vanaf jonge leeftijd heb ik een bijzondere interesse voor vastgoed. Als makelaar ga je op zoek naar een geschikte woning voor de klant. Een woning die voor hen hun thuis vormt. Hierbij is het dan ook aangewezen om hen bij deze zoektocht met de nodige kennis en zorg bij te staan. Ik vind het dan ook een voorrecht om hier deel van uit te kunnen maken. Ook een goede communicatie en advies naar de verkoper toe zie ik als enkele belangrijke doelstellingen.

En van waar de stap naar Hillewaere?

Ik leerde Hillewaere kennen via de Real Estate Awards (Hillewaere is winnaar ‘Vastgoedondernemer van het Jaar 2017’) en raakte gefascineerd door hun professionaliteit. Uit ervaring weet ik dat de meeste vastgoedkantoren te klein zijn om écht professioneel te werken. De vastgoedsector is bovendien een oude, volwassen sector waarin zeer weinig vernieuwd wordt. Er is visie, doortastendheid en inzicht nodig om de traditionele manier van werken te doorbreken en vernieuwend te zijn. Bij Hillewaere durft men alles in vraag te stellen. Bovendien is Hillewaere ondertussen een van de grootste onafhankelijke vastgoedgroepen van België. Dit alles zorgt voor een uiterst efficiënte werking, een betere klantenbeleving én uitzonderlijke verkoopresultaten. Toen ik begreep dat ze interesse hadden om in Gent te starten, aarzelde ik geenszins om met hen in zee te gaan. 

Waar zal je actief zijn?

Mijn werkterrein situeert zich in de ruime Gentse regio. Gent is een bruisende en centraal gelegen stad met een rijke cultuur, maar ook op vlak van vastgoed biedt deze stad ook heel wat mogelijkheden. Binnenkort heet ik iedereen welkom in de eerste Hillewaere Vastgoedshop in Gent!

Bedankt voor deze korte toelichting en veel succes, Nikolaas!