28 luxeappartementen verrijzen op De Boomen te Vosselaar (Gazet van Antwerpen - 27/1/2012)

Op het grondgebied Vosselaar vlakbij Turnhout ligt het bijzondere domein van wijlen dr. Paul Janssen.
Dit prachtige gebied, van oorsprong deels van de hand van de gerenommeerde landschapsarchitect Jacques Wirtz, vormt een oase van rust in de Antwerpse Noorderkempen.
 
Dit monumentale park roept naast ideëen, dromen en beelden vooral veel vragen en bedenkingen op.
Hoe omgaan met zo’n uniek domein? Hoe kan je wonen in een Engels landschapspark met zijn eeuwenoude bomen, hoe moet de rest van het terrein er gaan uitzien? Hoe kunnen wij hier iets achterlaten dat binnen tien, vijftig of zelfs honderd jaar nog altijd evenveel uitstraling en magie heeft als het park vandaag?
 
Dat leidde tot een zoektocht naar de juiste ontwerpers, mensen die kunnen omgaan met complexiteit en vernieuwing, maar tezelfdertijd het juiste antwoord kunnen bieden op de geschiedenis en historiek van deze omgeving.
 
Een team van vooraanstaande ontwerpers werd aangetrokken om mee vorm te geven aan het project: Peter Flamend (ES°TE architecten), Piet Boon (Piet Boon studio – Piet Boon zone) en Jacques en Martin Wirtz (Wirtz international). 
Hedendaagse toparchitectuur ontmoet design en vormgeving op internationaal niveau!
Het unieke kader vormt de gedroomde locatie voor het optrekken van een beperkt aantal uitermate luxueuze urban villas.
 
Een beperkt aantal kleinschalige appartementsgebouwen wordt doordacht ingeplant in het domein. Deze constructies worden als het ware geïntegreerd in het monumentale park met haar statige beukenbomen, en niet omgekeerd. “Wonen in het Park” staat centraal
 
Elke woning zal zowel qua vormgeving als indeling uniek zijn, met een hoogwaardige afwerking. Bovendien krijgt elke woning riante privé-terrassen aangemeten zodat optimaal genoten kan worden van de rust die het park uitstraalt.
 
De unieke locatie en het hoogwaardige afwerkingsniveau dragen ertoe bij dat dit sublieme project zijn gelijke niet kent in de ruime omgeving.
 
Info & verkoop:
contacteer Hillewaere Vastgoed - kantoor Oud-Turnhout via 014/45.10.11 of vastgoed@hillewaere.be

Bekijk de bijlage