Het blijft een eeuwig dilemma: wonen in een bruisend stadscentrum of op het rustige platteland. Beide opties hebben hun eigen charmes en dat maakt de keuze er zeker niet makkelijker op. Nog een laatste duwtje nodig om de knoop door te hakken? In dit blogartikel geven we je alvast 3 redenen waarom het geweldig is om in een dorp te wonen.
 

Ons kent ons

In een dorp ben je nooit alleen, iedereen kent er iedereen. Van een welgemeende ‘hallo’ of ‘hoe is het’ tot een helpende hand, het sociale contact en de betrokkenheid tussen buren is in een dorp veel intenser dan in een stad. Dorpsmensen stellen zich vaak ook opener en oprechter op, zo leer je sneller nieuwe mensen kennen en voel je je er meteen thuis.

In een dorp heerst er bovendien een sfeer van vertrouwen en gemoedelijkheid. Ben je een weekje op vakantie? Dan kan je erop rekenen dat jouw buren een oogje in het zeil houden. Heb je een klusje waar je liever niet zelf aan begint? In een dorp is of kent er altijd wel iemand die je hierbij kan helpen en de handen graag voor jou uit de mouwen steekt.

Oase van rust en natuur

Verkies jij groen boven bakstenen? Dan ben je in een dorp echt wel op je plaats. Het is er een pak rustiger wonen omdat er nu eenmaal veel minder mensen rondlopen. En de mensen die er wonen, gaan gewoon hun gangetje, zonder de hectiek van de stad. Het geluid van de kerktoren vervangt toeterende auto’s en nachtlawaai en uitlaatgassen maken plaats voor de geur van bloemen en vers gemaaid gras.

In een dorp is de natuur ook nooit ver weg. Je stapt je huis uit en je staat er bij wijze van spreken middenin. Ideaal voor een lange, groene wandeling in de frisse buitenlucht. Geen fan van bossen of parken? De kans is groot dat je huis een tuin heeft waar jij en je kinderen naar hartenlust in kunnen ravotten. Dit in tegenstelling tot het kleine terras of stenen koertje waar je het in een stadscentrum vaak mee moet doen.

Betaalbaar wonen

Een woning midden in de stad is prijzig, daar moeten we geen doekjes om winden. Ben je echter bereid om een paar kilometer uit te wijken en je te vestigen in een nabijgelegen dorp? Dan zal je zien dat het huizenaanbod daar vaak groter, en vooral ook beter betaalbaar is. Als je dus flexibeler bent in de keuze van locatie, liggen de opties wat meer voor je open.

Heb je jouw keuze gemaakt en is de knoop doorgehakt? Dan kan je beginnen uitkijken naar jouw droomwoning. Hulp nodig? Wij helpen je graag mee in je zoektocht. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie of advies op maat.