De vastgoedsector herstelt zich stilletjesaan van de coronadip en ook plaatsbezoeken zijn opnieuw aan de orde. Niet onbelangrijk dus om de woning die je wil verkopen eens goed onder handen te nemen. Want een eerste indruk, die maakt je huis maar één keer. We vroegen onze interieurarchitecte Stephanie Hermans van Home by Hillewaere daarom om enkele tips die helpen je woning verkoopklaar te maken en geïnteresseerde kopers al bij binnenkomst te overtuigen van het potentieel.
 

1 Geef je woning een opknapbeurt en creëer een frisse indruk

Deze tip lijkt misschien als vanzelfsprekend, maar toch onderschatten heel wat verkopers de impact ervan. “Die grauwe muur met onafgewerkte plinten, loshangende tegels in de keuken of lekkende kraan in de badkamer storen jou misschien niet (meer), maar zijn wel de eerste dingen die een kandidaat-koper zal opmerken, en erger: onthouden”, aldus Stephanie.

Ga dus eens kritisch door elke kamer van je huis en pak kleine herstellingswerken direct aan. Geef je woning bovendien ook nog eens een grondige poetsbeurt. Een proper, onderhouden huis geeft de bezoeker het gevoel dat er goed voor gezorgd is, dat het tiptop in orde is.

2 Ruim op en zorg voor een ruimtelijk gevoel

Rommel in huis blokkeert het inlevingsvermogen van de geïnteresseerde koper. Door onnodige spullen te verwijderen of op te bergen, creëer je een gevoel van overzicht. Hoe groter de ruimte visueel toont, hoe ruimer de kamer zal aanvoelen.

Een extra tip van Stephanie: “Laat de juiste decoratie staan, maar haal te persoonlijke items weg. Geef de bezoeker de vrijheid om luidop te dromen en zichzelf voor te stellen hoe het zou zijn om met zijn eigen bezittingen in jouw huis te wonen.”

3 Ga voor de final touch

Creëer een huiselijk gevoel en zorg ervoor dat je woning gezelligheid uitstraalt op het moment dat de kandidaat-koper langskomt. Laat zien, voelen en ruiken dat je huis leeft. “Dit doe je bijvoorbeeld door een prachtige bos bloemen op tafel te zetten, verse koekjes of een heerlijke appeltaart te bakken of enkele zinnenstrelende geurkaarsen aan te steken.”

4 Schenk extra aandacht aan je tuin en buitengevel

Niet alleen de binnenkant, ook de buitenkant van je woning telt mee en is zelfs van groot belang tijdens een plaatsbezoek. “Het is namelijk het eerste wat de geïnteresseerde koper ziet en via de voordeur letterlijk de eerste stap zet naar zijn droomwoning.” Haal dus je grasmachine boven, snoei de haag en geef je terras een stevige schuurbeurt.

Is jouw woning dankzij de bovenstaande tips verkoopklaar? Dan mis je enkel nog een vastgoedmakelaar die dit op een buitengewoon professionele manier aanpakt. Maak nu een afspraak via vastgoed@hillewaere.be of 014 45 10 11 voor een vrijblijvende waardebepaling. Want jouw woning aan de beste prijs verkopen, dat vraagt expertise op maat.