Neem je binnenkort je badkamer onder handen en wil je de laatste trends? Jaarlijks komen er nieuwe collecties en nieuwe trends voorbij! De ene collectie is nog mooier dan de andere, en de ene trend is wat duurder dan de andere.

Gelukkig kunnen we ook zonder al te ingrijpende maatregelen de badkamer trend-proof maken. Laten we je even bijpraten over de badkamertrends 2019 die we gespot hebben en hoe jij ze kan toepassen!

1. De spa-ervaring

Een badkamer die enkel nuttig is, is reeds lang voorbijgestreefd. Ze wordt tegenwoordig ook gezien als een ruimte waar een fijne ervaring gecreëerd moet worden. Specifieker gezegd: een spa-ervaring. Wat kan je doen om een spa-sfeer te creëren? Voeg bijvoorbeeld hout toe aan je badkamer, dimbare spots, geurkaarsen, verzorgingsproducten of opbergmandjes.

Spa ervaring in je badkamer

2. Stijlvolle spiegels

Spiegels zijn niet alleen functioneel, ze tillen je badkamerdesign ook naar een hoger niveau. Met de juiste spiegel lijkt een kleine badkamer een pak groter. Ook spiegels hebben tegenwoordig technische snufjes. Een spiegel met ingebouwde ledverlichting geeft een sfeervolle verlichting. En een spiegel met anti-dampfunctie maakt je douche-ervaring een stuk gemakkelijker.

Bovendien kan je ook spelen met de vorm van je spiegel: twee ronde spiegels naast elkaar geven je badkamer een verfrissend effect, terwijl één lange verticale je maximum zicht geeft.

Lange spiegel in je badkamer

3. Natuurlijke elementen

Net als in de rest van het interieur, zien we ook veel natuurlijke elementen verschijnen in de badkamer, zowel in kleurgebruik als in materiaal. Zo is hout in toenemende mate aanwezig in vele badkamers.

Voeg kleine elementen zoals een houten krukje of een houten accessoire toe. Of bekijk het groter: een houten vloer is niet ondenkbaar in een badkamer. Er zijn overigens tegenwoordig houten vloeren verkrijgbaar die prima geschikt zijn voor natte ruimtes.

Badkamer afgewerkt met hout

4. Urban jungle

Vetplantjes, cactussen en hippe hangplanten: je kunt tegenwoordig niet om kamerplanten heen in je interieur. Ook in de badkamer verschijnt de kleur groen steeds vaker! Denk maar aan subtiele elementen zoals een groen badmatje of groene handdoeken, maar plaats gerust een groene palm in een hoekje.

Groen heeft een positieve werking op je gevoel, je bent één met de natuur. Niets is fijner in een badkamer. Dus kom maar op met die Urban Jungle badkamer!

Urban Jungle in je badkamer