(uit ons Hillewaere Magazine, jaargang 14, editie 3)

Eind 2014 telde Vlaanderen meer dan 36.500 spelers, verspreid over 54 clubs. Bekijken we Vlaanderen in het licht van Europa, zijn we wat betreft de groei per jaar zelfs bij de beste leerlingen van de klas. 

Wist je trouwens dat golf volgend jaar – na meer dan 100 jaar – opnieuw een plek krijgt op de Olympische kalender in Rio? Een erg bijzonder moment voor de golfsport! 

Vaak wordt golf bekeken als een exclusieve sport, die niet voor iedereen is weggelegd, zelfs voor de elite? Niets is minder waar zegt het VVG ons (Vlaamse Vereniging voor Golf). Golf is voor iedereen. Voor het plezier met vrienden of voor de winst in een wedstrijd. Telkens dezelfde baan om je persoonlijk record te verbreken of telkens op een andere baan om alle mooie golfplekjes te ontdekken. Voor elk wat wils en voor ieders budget in één van de golfclubs. 

Het maakt niet uit hoe jong - de jongste VVG-spelertjes zijn 5 jaar - of oud je bent om te starten met deze sport. En eens gestart, kun je blijven golfen tot na je 100ste verjaardag. Het mooiste bewijs is de oudste golfer van Vlaanderen Flor Van Alsenoy. Hij vierde eind juli zijn 100ste verjaardag en is nog wekelijks op de golfbaan te vinden! 

Bovendien is golfen, het is tenslotte een sport, gezond! Je stapt over een volledige golfronde al gauw 8 km en je bent ondertussen ook nog eens geconcentreerd bezig in de buitenlucht. Uit Zweeds onderzoek is zelfs gebleken dat golfers gemiddeld 5 jaar langer leven… 

Reden genoeg dus om ook eens een poging te wagen en te starten met golfen. Maar hoe start je ermee? Hiervoor heeft de Vlaamse Vereniging voor Golf de “Start-to-Golf” formule in het leven geroepen. Dit houdt in dat je in 4 stappen op een leuke en toegankelijke manier kennismaakt en start met de golfsport. Voor meer info over deze “Start to Golf” en over de golfsport in het algemeen, surf naar www.golfvlaanderen.be ! 

Lees het volledige artikel in ons magazine, met foto's én een overzicht van de golfclubs in onze regio's. 
klik hier.