(uit ons Hillewaere Magazine, jaargang 14, editie 3)

Als je als makelaar een huis verkoopt, is het boeiend om een tijdje later even te kijken wat de kopers aan de woning veranderd hebben en hoe hun leven is gelopen in hun nieuwe thuis. 

Zo kwamen we onlangs Maud & Frank tegen die in 2009 een woning in Oud-Turnhout aankochten via Hillewaere Vastgoed. De woning werd na de aankoop zeer grondig verbouwd tot een prachtige landelijke villa met een stoer tintje. Dit verhaal gaat overigens verder dan de verbouwing want de droomkeuken bracht Maud op creatieve ideeën!


“Een bestaande woning kopen was initieel niet de bedoeling” vertellen ze ons. “We hadden een bouwgrond aangekocht via Hillewaere en onze plannen voor een nieuwbouwwoning lagen klaar. Onverwacht kwam de villa naast onze bouwgrond te koop en we vonden het wel leuk om hier eens een bezoekje te brengen. Na de villa gezien te hebben, begon het alternatief van een verbouwing plots toch aantrekkelijk te lijken. De deal over het huis was vrij snel gemaakt. Alleen moesten we onze architect opbellen om te melden dat de plannen ‘lichtjes’ gewijzigd waren. Ons nieuwbouwproject werd een renovatieproject en het bouwperceel werd omgedoopt tot tuin” vertelt Frank.

Het resultaat mag er absoluut zijn. De woning werd onder andere voorzien van een rieten dak dat de oude dakpannen vervangt. Oude eiken balken werden verwerkt in het huidige interieur, het huis werd voorzien van een zeer uitgebreid domotica systeem, overal werd vloerverwarming gelegd en het interieur is prachtig op mekaar afgestemd doorheen heel de woning. De buitenmuren bleven staan, maar binnen bleef daarentegen weinig overeind. “Het komt erop neer dat we de ziel van het huis bewaard hebben, maar het karakter nog versterkt hebben door het hedendaagse comfort te verhogen en unieke elementen toe te voegen” weet Frank nog te vertellen. “Ik wilde graag een warm familiehuis, en dat is ons perfect gelukt” vult Maud aan.

De grootste metamorfose vond plaats in de ruimte waar nu de keuken ondergebracht is. Het valse plafond werd verwijderd en helemaal opengetrokken tot in de nok, er werd een “nieuwe” oude vloer gelegd, een landelijke keuken geïnstalleerd en er kwam een open gashaard. Dit alles resulteert in een supergezellige ruimte waar zowel het gezin zelf als hun familie en vrienden veel tijd doorbrengen. “Eerst wilden we hier een binnenzwembad plaatsen” vertelt Maud, “maar nu zijn we zo blij dat we gekozen hebben om de keuken hier onder te brengen”.

Het was misschien een “voorteken”, want momenteel heeft Maud haar eigen “foodblog” waarmee ze, vanuit deze supergezellige keuken, duizenden volgers inspireert met nieuwe receptjes en interessante artikels.

Lees het volledige artikel mét foto's in ons magazine, klik hier.