Het is zover… het duurde misschien iets langer dan gepland, maar de nieuwe website is er. En we zijn er fier op! Eén van de redenen dat het ietsje langer duurde is dat we weldoordacht en met de nodige aandacht voor gebruiksgemak en efficiëntie online wilden gaan. Onze vorige website heeft lang dienst gedaan, waarvoor dank, en dat was door eenzelfde principe voorop te stellen.  Bezoekers vertelden ons nog tot op de laatste dag dat de site duidelijk en gebruiksvriendelijk was. Met de nieuwe site hebben we hetzelfde doel voor ogen gehouden, maar in een fris en modern(er) jasje.

Less is more

Eén van de eerste dingen wat opvalt is uiteraard de lay-out, het design. Hier opteerden we voor het “less is more” principe. Geen drukte of wildernis van knoppen en links, maar een duidelijke homepage met een “Google” principe zoekbalk en verder het strikt nodige, zoals nieuwsitems en het recente aanbod. Verder hebben we doorheen de ganse site zeer veel aandacht gegeven aan gebruiksvriendelijkheid. Zo kan de gebruiker zijn of haar zoektocht naar een nieuwe woning starten in alle rust en duidelijkheid. Op de achtergrond zullen we telkens (bewegende) beelden gebruiken van woningen uit ons aanbod, waarbij onze slagzin onderstreept wordt; Hier begint mooi wonen, want Hillewaere staat nog steeds voor een kwalitatief aanbod van eigendommen in de provincies Antwerpen en Limburg.

Uiteraard is de website volledig responsive, dus ook mobiel surf je in alle gemak op dezelfde website, weliswaar automatisch aangepast naar de schermgrootte van het toestel waarmee men surft.

Ons aanbod

Misschien wel hét belangrijkste aan een vastgoedwebsite uiteraard, het aanbod. Op onze nieuwe online stek kan je het aanbod in een lijst, op een kaart of in een mix van beide bekijken. Zo hebt u, naast een impressie van de woning, direct een idee van de ligging én een overzicht van wat daar in de buurt nog te koop aangeboden wordt. Op de detailfiches van een eigendom geven we de woning ook de aandacht die ze verdient door al de rest weg te laten en te focussen op de foto’s, de virtual tour en de info over de woning. Bovendien kan men na een online (of offline) bezoek, de woning ook beoordelen, waardoor er zeer gerichte feedback naar eigenaars kan gegeven worden.  Uiteraard hebben we onze 3D-poppenhuisjes ook een centrale plaats gegeven en je kan met een simpele klik op de knop genieten van deze unieke, virtuele wandeling en dit fullscreen en zonder afleiding.

It’s all about people

Wat ook opvalt op de nieuwe site is dat mensen, onze makelaars, centraal staan. Vastgoed is nu eenmaal een sector waarin de contacten en netwerken van eigenaars, potentiële klanten én de vastgoedbemiddelaars centraal staan. Dit wilden we ook op onze site naar voor brengen. U kan op een makkelijke manier bekijken wie onze vastgoedbemiddelaars zijn, welke panden in hun portefeuille te vinden zijn en zelfs welke transacties zij recent tot een goed einde brachten. Ook in de grote, centrale zoekbalk kan men trouwens direct een makelaar als zoekopdracht ingeven. Deze persoonlijke insteek hangt nauw samen met het concept van vastgoedshops dat we sinds vorig jaar voeren.

Knap staaltje techniek

We hebben het reeds even over het design gehad. Hierbij gebruiken we uiteraard alle mogelijke moderne technieken. Onze 3D-poppenhuisjes, videoreportages, de chat-service, enz. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden, maar al deze extra technieken zeggen zo mogelijk nóg een heel stuk meer…

Zonder te saai of te technisch te worden kunnen we ook zeggen dat het principe “what you see is what you get” niet echt opgaat voor onze nieuwe site. Alhoewel we het op de voorgrond simpel en clean gehouden hebben, zit op de achtergrond een grote lading techniek en codering. Zowel kopers als verkopers kunnen registreren en inloggen op de site voor handige extra features, op maat van hun behoeften. Uiteraard is dit een stuk “interne keuken”, maar eigenaars die hun woning via Hillewaere verkopen kunnen rekenen op een ongeziene feedback en rapportering over online bezoeken naar hun eigendom. Van bezoekersaantallen tot uitgebreide beoordelingen… Van een eigen login voor opvolging tot een uitgebreide rapportering door onze medewerkers… De website zal meer dan ooit een tool zijn voor onze medewerkers in opvolging en rapportering naar onze klanten.

Voor dit knap staaltje techniek willen we ook Esign, onze webdesigner, bedanken. Samen hebben we er een mooi resultaat van gemaakt, al zeggen we het zelf.

Dan rest er nog maar 1 ding te doen, snel zelf ontdekken wat onze nieuwe website allemaal te bieden heeft. GA NAAR DE HOMEPAGINA >
U kan er alle uitgebreide info vinden en uiteraard ons vastgoedaanbod ontdekken.

Veel lees- en surfplezier!