Dat de rentevoeten momenteel zeer laag liggen kunnen we niet naast kijken. Spaargids.be geeft aan dat de gemiddelde vaste rente momenteel 1,62% is op een periode van 20 jaar. Ook Hillewaere Hypotheken bevestigt de lage rentevoeten.
 

Het (gemiddelde) rentetarief voor een woonkrediet is de afgelopen 5 jaar gehalveerd. Tegenwoordig wordt er zelfs vaak onder de 2% gedoken, wanneer iemand die leent minstens 20% zelf financiert van de woninglening. Spaargids.be bevestigt zelfs dat er geldnemers zijn die onderhandelen voor een rentevoet van 1,28%.

Rudy Mangelschots - Hypotheekwinkel Turnhout

Er is dus wel degelijk een dalende trend, ook Hillewaere Hypotheken geeft aan deze te zien. Hillewaere Hypotheken maakt deel uit van de Hillewaere Groep. Bij Hillewaere Hypotheken zijn ze gespecialiseerd in het (onafhankelijk) vergelijken van hypothecaire leningen bij 25 banken. “Het gemiddelde tarief dat we momenteel noteren is 1,80% voor een krediet op 20 jaar met vast rentetarief”, zegt Rudy Mangelschots van Hillewaere Hypotheken in Turnhout. “Natuurlijk hangen daar wel een aantal voorwaarden aan vast zoals het afsluiten van een brand- en schuldsaldo verzekering bij diezelfde bank.”

Een historisch dieptepunt

Het lage rentebeleid van de ECB (Europese Centrale Bank) en de dalende marktrente hebben de lage woonkrediettarieven als gevolg.

Volgens De Tijd is de Belgische tienjaarsrente sinds begin dit jaar gezakt van 0,78% naar 0,242%. Het diepterecord van september 2016 (0,101%) werd hierbij dus niet verlaagd. De huidige concurrentie tussen banken is de oorzaak voor dit record.

Stijging van vastgoedtransacties met 8% in 2019

Voor de Belg die wil bouwen of verhuizen, lijkt het nu het ideale moment als we kijken naar de fiscale voordelen van een woonkrediet. Zo zijn er in 2019 8% meer transacties geweest dan in 2018.

Maak zeker een afspraak met Hillewaere Hypotheken wanneer u op zoek bent naar een lening of herfinanciering!

Bron: Het Laatste Nieuws
Origineel bericht geschreven door: journalist Kurt Deman