Buiten verkleuren de bladeren van groen naar geel en oranje tot rood. Zo ook de vastgoedsector. Vorige week keurde de Vlaamse Regering namelijk een protocol met coronamaatregelen en kleurcodes voor de woningmarkt goed. Die richtlijnen zorgen ervoor dat bezoeken, verhuizingen en open huisdagen steeds in de meest veilige omstandigheden kunnen plaatsvinden. We zetten de belangrijkste bepalingen even voor u op een rij. 
 

Plaatsbezoeken  

Bezichtigingen aan woningen mogen te allen tijde blijven doorgaan, zelfs in code rood. De algemene regel hier stelt dat een bezoek wordt beperkt tot maximaal 2 personen en de vastgoedmakelaar. Uiteraard houden we rekening met de algemene voorzorgsmaatregelen en social distancing zodat ieders veiligheid wordt gegarandeerd. 

Open huisdagen 

Gezien de huidige coronamaatregelen is het verplicht om vooraf een afspraak in te plannen. Dan kan bij ons heel eenvoudig en snel online, bij de desbetreffende woning. Op deze manier zorgen we ervoor dat ook deze bezichtigingen in de meest veilige en gecontroleerde omstandigheden kunnen plaatsvinden, met respect voor de richtlijnen. 

Heeft u nog bijkomende vragen of wil u graag wat extra informatie over de bovenstaande coronarichtlijnen? Aarzel dan niet om uw makelaar te contacteren