Een woning of appartement kopen zonder het in het echt gezien te hebben? Je zou denken dat zoiets alleen op tv mogelijk is. Echter is niets minder waar. Sinds de komst van corona beslissen mensen al (en enkel) na het zien van een virtuele tour over de belangrijkste aankoop van hun leven. "En dat zal in de toekomst steeds vaker zo zijn, zeker in de populairste regio's", zo zeggen verschillende makelaars.

De vastgoedwereld is in sneltempo gedigitaliseerd, en daar hebben we corona aan te danken. Het afgelopen jaar hebben de notarissen ruim 25.000 aktes verleden via videoconferentie, waarvan de meerderheid de afgelopen maanden. Maar ook vastgoedmakelaars zijn noodgedwongen de digitale weg op moeten gaan. Zo maken ze video's van de woningen, scannen ze deze met speciale camera's zodat geïnteresseerden deze virtueel kunnen bezoeken of geven ze rondleidingen via WhatsApp terwijl de kandidaat-koper comfortabel thuis in de zetel zit.

Verkocht onder de vraagprijs

De bovenstaande aanpak werkt blijkbaar zo goed dat geïnteresseerde kopers op basis hiervan zelfs beslissen om echt tot een aankoop over te gaan. Dertigers Bert en Nienke kochten hun woning in Pelt op deze manier. "In deze buurt gebeurt het niet vaak dat er een leuke woning op de markt komt die binnen ons budget ligt. Als dat toch een keertje het geval is, is het vooral een kwestie van de snelste te zijn. En daar heb je een portie geluk voor nodig, want als je tijdens een bezoekdag als derde op de lijst staat, kun je het al schudden. Dat risico wilden we met dit huis niet lopen", vertelt koper Bert.

Het koppel deed een virtuele tour op de website van Hillewaere Vastgoed, die alle woningen al meer dan 3 jaar op die manier presenteert. Nadien liet Bert zijn moeder virtueel door het pand wandelen terwijl ze aan het facetimen waren. "Zo zagen we dat de houten ramen mooi geolied waren en kregen we de bevestiging dat de eigenaars alles netjes onderhielden, iets wat we via-via al gehoord hadden. Ook van de locatie was ik overtuigd: die kende ik, omdat ik in de buurt opgroeide."

Toen alle puzzelstukjes in elkaar vielen, wisten kopers Bert en Nienke genoeg. "Dit was voor ons het geschikte huis, dus mochten we niet twijfelen. We brachten een bod uit en de verkoper aanvaardde het. We betaalden €375.000, €12.000 onder de vraagprijs. Achteraf vertelde de makelaar ons dat er op een bezoekdag wellicht meer dan €369.000 geboden zou worden, dus deden we een goede zaak."

Wanhopige zoektocht

Bij Hillewaere Vastgoed gingen reeds meerdere klanten Bert en Nienke voor. Ook andere makelaarskantoren hebben ervaring met blind (ver)kopen. "Dit is duidelijk een nieuwe evolutie, die mee mogelijk wordt gemaakt door de digitale omslag", zo zegt Roel Druyts van Hillewaere Vastgoed. "Elke dag tellen we gemiddeld 1.100 virtuele rondleidingen op onze site. Dat is 50 keer meer dan het aantal echte plaatsbezoeken. Nadien komen kandidaten beter geïnformeerd en meer gemotiveerd ter plaatse langs. Of zelfs niet meer, zoals we nu zien. "

Is blind kopen dan niet zonder gevaar? "Zonder bouwtechnische kennis zul je noch online noch ter plaatse verborgen gebreken ontdekken. Maar ik vind het toch beter om ter plaatse de sfeer op te snuiven", stelt Druyts. " Al begrijp ik dat sommigen beslissen op basis van Google Street View, een virtuele rondleiding en de vele documenten en gegevens die ter beschikking zijn. Omdat ze door omstandigheden niet ter plaatse kunnen gaan, of omdat ze de snelste proberen te zijn."

Het is vooral dat laatste dat een belangrijke rol speelt, aldus Maxime Verhoeven van Immo IQ. "In regio's zoals Gent en de streek tussen Leuven en Brussel is de markt oververhit. Mensen zijn er wanhopig op zoek naar een huis en visten dikwijls al 20 keer achter het net. Soms zijn ze dat zo beu of zijn ze zo hopeloos dat ze toezeggen na een rondleiding via WhatsApp. Ik ben ervan overtuigd dat die manier van kopen een vaste plek zal verwerven. Daarom niet over het hele land, maar wel in de buurten met een grote vraag en een klein aanbod."

Eenvoudig verdiend

Dit soort verkopen zijn voor vastgoedmakelaars makkelijk verdiend geld. De vraag is dan ook of hun commissie niet naar beneden moet bij dergelijke transacties. "Ik sluit niets uit, al zijn de fysieke bezoeken die wegvallen maar een klein deel van de tijd die er in een verkoop kruipt", besluit Roel Druyts van Hillewaere.

Bron: Het Laatste Nieuws
Origineel bericht geschreven door: journalist Bjorn Cocquyt