Onze Open Huizen Dag van einde november trok opnieuw erg veel bekijks. Nu de woningmarkt weer aantrekt, verkopers hun vraagprijzen hebben aangepast en met een historische lager hypotheekrente, zijn koopwoningen opnieuw aantrekkelijk.
 
De Hillewaere Open Huizen Dag maakt deze tendens des te duidelijker. Talrijke woningzoekenden konden op een zonnige najaarsdag, zonder afspraak en geheel vrijblijvend, meer dan 150 deelnemende panden bezoeken.
 
Het aantal deelnemende panden bedroeg deze editie 30% meer dan vorige keer. Volgens Roel Druyts, zaakvoerder van Hillewaere Vastgoed, is dit goed te verklaren: “Eigenaars trachten nog snel in te spelen op de wijzigende woonbonus in België of de nieuwe hypotheekrenteaftrek in Nederland. Logisch dus dat er meer eigenaars hebben deelgenomen.” Elk deelnemend huis kreeg gemiddeld anderhalve bezoeker over de vloer. Slechts 15% deelnemende panden kreeg geen bezoek. Onder de belangstellenden waren veel doorstromers, minder starters. “Maar dat is natuurlijk inherent aan het type vastgoed dat wij te koop aanbieden”.  Kijkers gingen goed voorbereid op pad. In de aanloop naar de Open Huizen Dag telde onze website (www.hillewaere.be) 25% meer bezoekers dan gemiddeld. Het gros, 55%, bezocht onze website via de PC. Opmerkelijk is dat 25,33% kwam via Iphone of Ipad.
 
Dit zijn recordaantallen die getuigen van een zeer geslaagde editie van de Open Huizen Dag. De voorbije dagen zijn onze makelaars bezig geweest met bezoekers na te bellen en de marktimpulsen te interpreteren. Inmiddels werd 6% van de deelnemende panden verkocht. En ook vandaag nog zijn er een aantal onderhandelingen lopende en werden er tweede bezichtigingen ingepland. Naar verwachting zullen 10% van de woningen verkocht worden naar aanleiding van de Open Huizen Dag. Dit gaat over meer dan 15 woningen.  
 
Hebt u onze Open Huizen Dag gemist? Geen nood, u kan onze vastgoedkantoren steeds bereiken voor een individuele bezoekafspraak.
Of wenst u als eigenaar deel te nemen aan onze volgende Open Huizen Dag? Ook dat kan! Wij zijn alvast begonnen met de planning van onze volgende editie.