Het internet staat er voortaan vol van, online tools die de waarde van uw woning in enkele muisklikken berekenen en vergelijken met andere panden op de markt. De verkoop van een woning is echter niet zo eenvoudig als deze analyses doen uitschijnen en gaan vaak nogal kort door de bocht. Elke woning is uniek en heeft dus nood aan een op maat gemaakte verkoopstrategie. Het is net hierin dat makelaars de hoofdrol spelen en het verschil kunnen maken. Zij zijn de onmisbare schakel in het verkoopproces. En dat weten we bij Hillewaere.
 

Professionalisme en expertise

Onze vastgoedmakelaars zijn dankzij hun opleiding en ervaring experts in wat ze doen. Ze zijn up-to-date over de wettelijke verplichtingen en hebben kennis van mogelijke valkuilen waar u als verkoper mee te maken krijgt. Hun professionele advies is dus van onschatbare waarde.

Er komt ook heel wat kijken bij de verkoop van een woning. Denk hierbij aan het verkrijgen van de noodzakelijke documenten zoals een EPC of bodemattest, het inplannen van bezoeken of het ondertekenen van een stapel papierwerk. Met een makelaar aan de hand kunt u hiervoor steeds rekenen op de hulp van iemand met kennis van zaken. Hij of zij zorgt ervoor dat u de verschillende stappen in het verkoopproces in alle comfort kunt doorlopen.

Doorgedreven kennis van de woningmarkt

Een Hillewaere-makelaar kent de lokale woningmarkt door en door en kan hier perfect op inspelen. Dankzij deze doorgedreven kennis kan hij of zij een realistische vraagprijs en verkoopstermijn voor uw woning bepalen, gebaseerd op een grondige inspectie en vergelijking met gelijkaardige panden in de buurt.

Bovendien weten vastgoedmakelaars ook waar potentiële kopers tijdens een bezoek op letten en kunnen ze u helpen om uw woning extra in de verf te zetten. Want elk detail telt en een eerste indruk kan slechts één keer gemaakt worden.

Groter bereik

Samen sta je sterker dan alleen, een uitdrukking die ook geldt in de verkoop van vastgoed. Als particuliere verkoper kan u vaak alleen uw eigen professionele netwerk aanspreken om uw woning te promoten en geïnteresseerde kopers te vinden. In samenwerking met een makelaar wordt dit bereik echter een heel stuk groter.

Bij Hillewaere Vastgoed hebben we een uitgebreide database vol kandidaat-kopers en een goed geoliede marketingmachine ter beschikking. Zo profiteert u als verkoper mee van ons enorme netwerk, zowel online als offline.

Overtuigd van het belang van een makelaar? Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze vastgoedexperts om een realistische schatting te krijgen van de waarde van uw eigendom. Wij leren u en uw woning graag persoonlijk kennen, voor een verkoopanalyse op maat.