Het plotse overlijden van vastgoedmakelaar Gunther Haagen op woensdag 19 oktober jl. heeft onze regio geschokt. Gunther Haagen heeft zijn professionele leven met hart en ziel gewijd aan de vastgoedsector en landmeting. Op enkele jaren tijd bouwde hij 2 prachtige kantoren uit in Weelde en Poppel gebaseerd op professionaliteit, correctheid en bovenal een klantvriendelijke aanpak. Het lag de familie dan ook nauw aan het hart om dit levenswerk op een gepaste manier een vervolg te laten krijgen. 

Reeds geruime tijd waren er contacten tussen Gunther en Hillewaere Vastgoed. Dit waren steeds fijne contacten gebaseerd op wederzijds vertrouwen en respect voor elkaars werk. Daarom besliste de familie Haagen dat Hillewaere de beste partij is om het werk van Gunther verder te zetten.

Reeds meer dan 30 jaar is Hillewaere Vastgoed een prominente speler in de vastgoedmarkt in de regio’s Noord-Antwerpen, de Antwerpse Kempen en Noord-Limburg.  4 Jaar geleden ontstond Hillewaere uit de fusie tussen de vastgoed- en verzekeringskantoren P. Heeren en Hillewaere Makelaars. Ondertussen telt de voltallige Hillewaere Company een 35-tal enthousiaste medewerkers in de vestigingen te Brasschaat, Oud-Turnhout en Schilde. Vanaf nu komt daar dus een nieuwe vestiging bij in Poppel.

Hillewaere Vastgoed is reeds vandaag erg actief in de regio Ravels-Weelde-Poppel-Baarle Hertog met meer dan 60 eigendommen in verkoop en verhuur. In deze grensgemeenten komt het Belgisch-Nederlandse netwerk en de juridische & fiscale kennis van zaken die het kantoor doorheen de jaren heeft opgebouwd erg van pas. De verderzettig van het kantoor van Gunther Haagen is daardoor een logische keuze en een uitbreiding van de bestaande portefeuille.

De overname kadert bovendien binnen de strategie van Hillewaere Vastgoed om meer vestigingen te openen. Integratie van bestaande kantoren kan hier een deel van uitmaken. In een voortdurend evoluerende economische markt is het belangrijk om steeds opnieuw in te spelen op de wijzigende trends. Grotere netwerken bieden heel wat voordelen. De makelaars zijn dichter bij hun klanten, sterker verankerd in de regio en dus nog beter op de hoogte van de lokale vastgoedmarkt. Bovendien kan er efficiënter gewerkt worden door minder grote afstanden te moeten afleggen.

Hillewaere Vastgoed kan ondertussen aan kandidaat-kopers en –huurders iets meer dan 900 vastgoedobjecten aanbieden, waaronder een 350-tal vrijstaande villa’s, meer dan 100 bouwpercelen, 300 kwalitatieve appartementen, commerciële eigendommen en interessante beleggingspanden etc. Daarenboven verkoopt onze afdeling Hippisch Vastgoed meer dan 3 mio m² aan paardeneigendommen.

De Hillewaere vastgoedmakelaars worden ondersteund door een volwaardige back-office in het hoofdkantoor te Oud-Turnhout met o.m. de afdelingen administratie, webbeheer, boekhouding, publiciteit, fotografie en evenementenorganisatie.  Door elke expertise ‘in-huis’ te hebben, kunnen wij snel reageren op impulsen uit de markt. Alle publiciteiten, presentatiebrochures, drukwerk worden à-la-minute opgemaakt of geupdated.

Maandelijks wordt ook het volledige vastgoedaanbod opengenomen in de Hillewaere Catalogue, 64 pagina’s boordevol bekoorlijk vastgoed gespreid over twee edities, nl. Antwerpen en Kempen. Met een verdeling op 120.000 exemplaren komt de Hillewaere Catalogue elke maand opnieuw bij het juiste doelpubliek in de bus.

Kortom, wij zijn ervan overtuigd dat Hillewaere Vastgoed alles in huis heeft om de klanten van Gunther Haagen de service te bieden die ze verdienen.

Vanaf as. maandag kunnen de klanten terug terecht op het vertrouwde adres te Poppel, i.e. Dorp 66 bus 2.

Met vriendelijke groeten,

Roel Druyts
Gedelegeerd Bestuurder Hillewaere

[vastgoed

[immo