Nu Sinterklaas terug naar Spanje vertrokken is, staat Kerstmis alweer voor de deur. De hoogste tijd dus om je woning te transformeren in een waar kerstparadijs. Een heugelijk moment waar sommigen onder ons een heel jaar naar uitkijken, maar anderen liefst zo lang mogelijk uitstellen. Je huis omtoveren tot een bom gezelligheid hoeft echter niet zo moeilijk te zijn. Met onze tips haal jij de ultieme kerstsfeer in een mum van tijd in huis.


Let there be light

Kerstmis wordt wel eens het lichtjesfeest van het jaar genoemd. Een overvloed aan kaarsen en gezellige lichtjes mogen dan ook niet ontbreken in jouw kerstinterieur. Hang lichtslingers op, steek kaarsen aan en zet waxinelichtjes in leuk gedecoreerde houders. Deze kleine toevoegingen zorgen onmiddellijk voor een knusse, warme sfeer in huis.

Wil je het kerstgevoel niet alleen zien, maar ook ruiken? Kies dan voor geurkaarsen met een heerlijk winters aroma zoals vanille, den of kaneel. Instant gezelligheid verzekerd!

DIY kerstdecoratie

Ben je de kerstslingers, ballen en andere versiering die je al jaren gebruikt beu, maar wil je geen fortuin uitgeven aan nieuwe kerstdecoratie? Moeder natuur schiet je te hulp! Met takjes, dennenappels en bladeren, die je gratis en voor niets in het bos kan gaan rapen, haal je de wintersfeer zo in huis. Een laagje goudspray erover en klaar. Perfect te gebruiken als tafeldecoratie, deurhanger of decoratieve kerstsetting op je vensterbank.

We zeiden hierboven al iets over houders voor waxinelichtjes. Ook deze zijn heel gemakkelijk en goedkoop zelf te maken. Ideaal voor een knutselnamiddagje met de kinderen!

Een buitengewone kerstboom

Een kerstboom hoort bij Kerstmis, dat is nu eenmaal zo. Ben jij echter niet zo’n fan van bombastische, groene exemplaren die veel dennennaalden verliezen? Er zijn voortaan gelukkig heel wat stijlvolle alternatieven die minstens evenveel gezelligheid uitstralen.

Zo kan je een houten frame maken in de vorm van een kerstboom die je daarna versiert met dennentakken, lichtjes en ballen. Of een boom van lampjes, die je met een paar simpele spijkers op je muur tovert. Wil je echt origineel uit de hoek komen? Hang dan eens een kerstboomcanvas aan de wand en laat er kerstlichtjes doorschijnen. Dit alternatief is ook handig voor iedereen met een kleine woonkamer of plaatsgebrek.

Wat doe jij om je woning kerstproof te maken? Heb jij nog leuke, originele tips? Laat het ons zeker weten, we zijn benieuwd naar je reactie!