Er staat een bijzondere woning te koop op de Antwerpsesteenweg in Lier. Het huis werd gebouwd in 1890 en was een tijdje het eigendom van de Lierse schrijver Felix Timmermans. Het is een herenhuis met authentieke elementen uit de tijd van toen.
 

Het prachtige herenhuis werd de afgelopen jaren door een boekhoudkantoor gebruikt als kantoorwoning. Het is een halfopen bebouwing dat vroeger een geheel vormde met het aanliggende huis. Felix Timmermans kocht de beide huizen samen en zijn dochter woonde enkele jaren geleden nog in het huis dat nu te koop staat. Timmermans was één van de meest vertaalde auteurs in Vlaanderen, met als zijn bekendste werk de roman Pallieter. Hier hebben de Lierenaars tot vandaag de dag nog steeds hun bijnaam aan danken. Timmermans was niet enkel schrijver, maar ook schilder en tekenaar. Zo illustreerde hij de boeken van zijn collega en vriend Ernest Claes.

Ondertussen werd de woning gerenoveerd en voorzien van moderne technieken zoals bijvoorbeeld airconditioning. Toch zijn er nog een heleboel authentieke elementen terug te vinden. Alle sierhaarden zijn nog oorspronkelijk, ook de vloer in de inkomhal en de trap zijn helemaal origineel, net als alle binnendeuren.

Het huis kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, niet enkel als kantoor met woonst. Op de begane grond bevindt zich de inkomhal met daarnaast een vergaderruimte en een open werkplek. Op de eerste etage zijn op dit moment een badkamer en kantoren, en op de tweede etage ook kantoren en een bergruimte. Ook is er een mooie wijnkelder aanwezig in het herenhuis.

Er zijn goede parkeermogelijkheden, waardoor het ook uitermate geschikt is als kantoor in eventuele combinatie met woonst. Ook kan het pand volledig als woonst dienen, hierbij heb je veel plaats met een bewoonbare oppervlakte van  370 m². De mogelijkheid bestaat ook om er een bed and breakfast van te maken. Vroeger was hier bijvoorbeeld een dokterspraktijk bevestigd. De woning staat op een perceel van ruim 700 m² waarvan het achterste gedeelte bouwgrond is en de vraagprijs bedraagt 549.000 euro. Op onze website kunt u het huis zelfs al eens virtueel bekijken.

Bron: Gazet van Antwerpen
Origineel bericht geschreven door: journalist Ward Bosmans