Op de Antwerpsesteenweg in Lier staat een bijzonder huis te koop. De woning, die gebouwd werd in 1890, was een tijd eigendom van de Lierse schrijver Felix Timmermans. Het herenhuis bevat nog authentieke elementen uit de tijd van toen.
(Bron: Gazet van Antwerpen)
 

De voorbije jaren werd het prachtige herenhuis gebruikt als kantoorwoning door een boekhoudkantoor. Het gaat om een halfopen bebouwing die vroeger een geheel vormde met het huis dat er naast staat. Felix Timmermans kocht de beide huizen samen. Zijn dochter woonde tot voor enkele jaren nog in het huis naast hetgene dat nu te koop staat. Timmermans (1886 – 1947) was één van Vlaanderens meest vertaalde auteurs. Zijn bekendste werk is ongetwijfeld de roman Pallieter, waar de Lierenaars nog steeds hun bijnaam aan danken. Naast schrijver was Timmermans ook schilder en tekenaar. Hij illustreerde onder meer de boeken van zijn collega en vriend Ernest Claes.

De schrijver zelf woonde maar enkele jaren in het huis aan de Antwerpsesteenweg. “Ondertussen werd de woning gerenoveerd en voorzien van moderne technieken zoals bijvoorbeeld airconditioning”, zegt makelaar Bert Heyselbergs van Hillewaere Vastgoed. “Toch zijn er nog een heleboel authentieke elementen terug te vinden. Alle sierhaarden zijn nog oorspronkelijk, ook de vloer in de inkomhal en de trap zijn helemaal origineel, net als alle binnendeuren.”

De woning kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden, maar is nu ingericht als kantoor met woonst. Op het gelijkvloers is er naast de inkomhal nog een ruime vergaderruimte en een open werkplek. Op de eerste verdieping zijn er momenteel twee burelen en een badkamer. Ook op de tweede verdieping zijn nog twee kantoren en een extra bergruimte. Tenslotte is er ook nog een fraaie wijnkelder in het huis.

“Door de parkeermogelijkheden aan de woning is het uiteraard zeer geschikt als kantoor, eventueel gecombineerd met een woonst. Het pand kan natuurlijk ook enkel als woning worden gebruikt. Maar dan heb je wel heel veel plaats want de bewoonbare oppervlakte is 370 m². Wat bijvoorbeeld ook mogelijk is, is om er een bed and breakfast van te maken”, zegt Heyselbergs. Vroeger was hier ook nog een dokterspraktijk gevestigd. Het herenhuis staat op een perceel van ruim 700 m² waarvan het achterste gedeelte zelfs bouwgrond is. Wie geïnteresseerd is in de woning moet rekening houden met een vraagprijs van 549.000 euro. Je kan alvast zelf eens virtueel door het huis van Felix Timmermans wandelen via de app op de website van Hillewaere Vastgoed.

Bron: Gazet van Antwerpen
Geschreven door: journalist Ward Bosmans