Landhuis te Schoten

Te Koop - 2900 Schoten, adres op aanvraag

Ref: 06/10594

€ 2 595 000

Vorige
Volgende
Majestueuze historische villa uit 1758 met parktuin op 9.053 m²

Majestueuze historische villa uit 1758 met parktuin op 9.053 m²

Op de grens van Schoten en ’s Gravenwezel bevindt zich dit stukje geschiedenis uit 1758. Op een perceel van ca. 9.053 m² wordt de villa "'t Wit Kruis" omringd door een betoverende parktuin naar ontwerp van de gerenommeerde landschapsarchitect Wirtz. Geschiedenis en modern comfort werden harmonieus gecombineerd op een bewoonbare oppervlakte van 703 m². Zo biedt de villa ruimte aan onder andere 5 slaapkamers, 2 badkamers, royale leefkeuken, een orangerie, 2 aparte leefruimtes en een uitgebreide spa met sauna en hammam vergezeld door een binnenzwembad.

De woning betreden doet men via de charmante inkomhal op originele 18e eeuwse tegel. De hal geeft uit op beide leefruimtes, de ene werd hedendaags afgewerkt en bevat onder meer nog een tuinkamer die een prachtig uitzicht biedt op de parktuin met vijverpartij. De andere leefruimte is trouw aan zijn tijd, tevens met afwerking op originele tegel en met authentieke kasteelhaard.

Verder bevindt zich de landelijke leefkeuken die voorzien werd van alle moderne gemakken, een gasfornuis (Lacanche) en bijkeuken. De keuken geeft tevens toegang tot de binnenplaats waar het heerlijk vertoeven is voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Aansluitend komt men tot de sfeerrijke orangerie uitgerust met grote raampartijen. De uitgebreide spa met sauna, hammam en binnenzwembad bevindt zich in het verlengde van de villa samen met nog een praktische wasruimte en kantoorruimte die dankzij de gigantische raampartij nauw verbonden is met de tuin waardoor men een echt buitengevoel krijgt.

Via de trap bereikt men de eerste verdieping, hier bevindt zich de master bedroom met ensuite badkamer met douche en ligbad alsook een ruim dakterras met uitzicht op tuin, de 2 andere slaapkamers en de 2de badkamer. Hier is tevens ook toegang tot de praktische zolderruimte die te bereiken is via vlizo-trap.

De tweede verdieping bereikt men via dezelfde trap, dit maal met uitzicht tot in de nok van het torentje waarin de trap zich bevindt. Op deze verdieping treffen we nog 2 ruime slaapkamers aan, alsook nog een praktische bergruimte.

De villa wordt omringd door de feeërieke parktuin ontworpen door Wirtz, waar het in eender welk seizoen heerlijk vertoeven is, zij het voor een rustige wandeling in eigen tuin of een gezellig diner met vrienden of familie.

Bijzonderheden:
- Uniek en historisch eigendom
- Omliggende parktuin naar ontwerp Wirtz
- Perfect onderhouden
- Uitgebreide spa met binnenzwembad
- Karaktervolle oprijlaan
- Talrijke terrassen voor elke gelegenheid

Christie's International Real Estate

Technische details

Hoofdkenmerken

  • 5 slaapkamers
  • 2 badkamers
Bouwjaar
1758
Perceelopp.
9053 m²
Bewoonbare oppervlakte
703 m²
Aantal toiletten
3
Tuin
Ja
Riolering
Ja
Stedenbouwkundige vergunning
Neen
Stedenbouwkundige bestemming
Woonpark
Dagvaarding uitgebracht?
Neen
Verkavelingsvergunning
Neen
Voorkooprecht
Neen
Overstromingsgevoeligheid
Geen
P-Score
A
G-Score
A

Kadaster & belastingen

Niet geïndexeerd Kadastraal inkomen
€ 1 943
EPC:
576
kWh/m²
F
Certificaatnummer:
20221220-0002759926-RES-1

Plan een bezoek of vraag meer informatie over dit eigendom

  • Ik wens

Peter Heens De makelaar
met buitengewoon veel kennis over uw buurt

Kantoor te Schilde
Peter Heens
Tel: +32 (0)3 337 38 34
GSM: +32 (0)486 83 79 12
peter.heens@hillewaere.be

Maak kennis met Peter Meer eigendommen in de buurt Vraag uw verkoopanalyse aan

Configureer deze woning op maat van uw leven...

Om u een beter zicht te geven op uw toekomstige woning voorzien wij enkele tools die u in staat stellen dit eigendom te simuleren op maat van uw leven.

Mogelijks ook interessant voor u...

Uw eigendom hier?

Vraag hier uw gepersonaliseerd brandpolisvoorstel aan

Als één van de grootste onafhankelijke verzekeringskantoren is Hillewaere Verzekeringen uw ideale partner om uw eigendommen te beschermen. Een combinatie van gespecialiseerde maatschappijen, degelijke kennis en uitgebreide service garandeert een correcte financiële compensatie in geval van schade, verlies of diefstal van uw bezittingen.

Vraag uw offerte

Sluit eenvoudig een digitale hypotheek af!

Hillewaere Hypotheken wil als onafhankelijke kredietmakelaar een antwoord bieden het vaak ondoorzichtige doolhof van hypothecaire leningen.

Wij stellen uw persoonlijke situatie voorop en zoeken naar die formule(s) die het beste bij uw leven aansluit(en). Dankzij onze objectieve hypotheekhulp op maat weet u dus exact waarvoor u kiest en waarom.

Simuleer uw hypotheek-aanvraag Plan uw afspraak

Bereken gemakkelijk jouw renovatiekosten!

Eindeloos wachten op aannemers en dan verschillende offertes vergelijken voor de renovatiewerken? Dat is verleden tijd met Setle!

In deze handige tool krijg je meteen marktconforme tarieven voor alle verbouwingswerken die van toepassing zijn en kan je gemakkelijk de renovatiekosten berekenen voor het pand dat jouw hart sneller laat slaan. Zo heb je ook ineens een goede leidraad om de aangepaste tarieven van je aannemer aan af te toetsen.

Bereken de renovatiekost op dit pand

Bereken uw energiekost voor deze woning.

Dankzij de digitale technologie van June Energy maakt u een persoonlijke simulatie van de energiekost voor deze woning op maat van uw leven en woonsituatie.

- +

Geschat verbruik elektriciteit

kWH/jaar

Geschat verbruik gas

kWH/jaar

Geschatte energiekost

= € /jaar

Berekenen van uw energiekost

Bereken snel en eenvoudig uw investeringsrendement

Bekijk via onze online simulator wat deze eigendom zou opbrengen als investering!