Eerder deze week berichtten we u over de afschaffing van de woonbonus. Hier pikken we in dit blogartikel graag nog even verder op in. Bijkomende informatie vertelt ons namelijk dat er geen overgangsperiode zal zijn. Wie op 1 januari 2020 geen ondertekende akte in zijn of haar bezit heeft, kan niet meer genieten van de woonbonus.


Geen overgangsperiode

Een verkoopproces verloopt steeds op dezelfde manier. Als eerste wordt het compromis, de verkoopovereenkomst met de verkoper, ondertekend en enkele maanden later zet de koper zijn of haar handtekening onder de authentieke akte bij de notaris. Pas in deze laatste stap verandert het huis definitief van eigenaar.

Bij vorige aanpassingen aan de woonbonus kon de koper steeds rekenen op een overgangsperiode. Een getekend compromis was toen voldoende. Deze toegift zal er bij de volledige exit van de woonbonus helaas niet zijn. Kopers die op 1 januari 2020 geen ondertekende akte kunnen voorleggen, komen dan van een kale reis terug.

Hillewaere snelt te hulp

Speelt u al een tijdje met het idee om een nieuwe woning aan te kopen? Dan maakt u die plannen best zo snel mogelijk waar, en liefst vandaag nog. Het volledige Hillewaere-team staat daarom voor u klaar om u hier zo goed mogelijk in te begeleiden en advies te geven waar nodig. Zo zorgen we er samen voor dat u het verkoopproces in alle comfort kunt doorlopen en als extraatje toch nog kunt genieten van de woonbonus.

Contacteer vrijblijvend één van onze vastgoedshops om een afspraak te maken of een bezoek in te plannen. Samen gaan we op zoek naar uw droomhuis!