Kasteel te Kasterlee

Te Koop - Hofdreef 27, 2460 Kasterlee

Ref: 04/14541

€ 2 495 000

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vorige
Volgende

Kasteel ‘Tielenhof’ te Kasterlee op ca. 3,5 ha

Schitterend kasteel 'Tielenhof' omringd met brede grachten is gelegen nét buiten de dorpskern van Tielen (Kasterlee) op een prachtig stuk grond van ca. 3,5 ha.

Een woordje geschiedenis:
Dit kasteel was jarenlang de residentie van de heren van Tielen sinds 1342. 700 jaar lang is het steeds overgeërfd geweest doorheen diverse adellijke families tot het in 1958 voor de eerste maal werd verkocht. Het kasteel kent zijn oorsprong in de 14de eeuw en is gebouwd in traditionele bak- en zandsteenstijl. Het werd omgevormd tot zomerverblijf, gepaard gaande met een deelse aanpassingen naar de toenmalige smaak in de jaren 1830. In 1969 werd het kasteel gerestaureerd en sindsdien bewoond door de huidige eigenaar. Het kasteel met zijn bijgebouwen omvat een U-vormig ingeplande constructie met een hoevegebouw, momenteel doet deze dienst als feestruimte dewelke in 1975 grondig werd aangepast. Vervolgens een verbindingsgebouw naar het poortgebouw met resten van de toenmalige ophaalbrug, het 17de eeuwse koetshuis en aansluitend het kasteel. Verder op het perceel treft u nog een witgeschilderd 19e eeuws bakhuisje.

Het hoofdgebouw:
Het kasteel omvat op de begane grond diverse leefruimten met o.a. een grote leefkeuken en een riante eetplaats. De brede inkomhal geeft uit op diverse zithoeken met haardpartijen. De trap in de torenkamer brengt u tot de eerste en tweede verdieping en tot op de grote zolder met het nog steeds origineel 14e eeuwse eiken dakgebinte . Op de eerste verdieping treft u een kopie van de brede passerelle op het gelijkvloers, dewelke u toegang verleent tot de 4 ruime slaapkamers, allen voorzien van wastafel. De 4de kamer geeft uit tot de zolder van de aanbouw, alsook tot een 5de slaapkamer met kleine zolderruimte boven . Summier sanitair voorzien op de eerste verdieping. Recent vernieuwde douchekamer met toilet en lavabo op het gelijkvloers. Vaste trap naar de zolderverdieping, dewelke niet verder werd ingericht.

De parktuin:
De schitterende gebouwen worden omgeven door een prachtige parktuin met eeuwenoude bomen omringd door een brede gracht. Diverse weilanden ten noorden van het domein, en ten zuiden ook de ‘Kasteeldreef’ , een gekasseide beukendreef, behoort eveneens tot het eigendom en verleent een bijkomende toegang in het zuidwesten.

Bijzonderheden:
- uniek kasteeleigendom in de regio Kempen
- het eigendom is gelegen in natuurgebied volgens het gewestplan
- Kasteel Tielenhof is opgenomen in de inventaris van het bouwkundig erfgoed (sinds 29/3/2019)
- Mogelijkheden tot uitbating horeca in het hoevegebouw
- laatste renovatie dateert van 1969
- houten schrijnwerk met enkele beglazing
- verwarming op aardgas d.m.v. condenserende ketel en radiatoren.

Technische details

Hoofdkenmerken

  • 5 slaapkamers
  • 2 badkamers
Bouwjaar
1350
Renovatiejaar
1970
Perceelopp.
35022 m²
Tuin
Ja
Stedenbouwkundige vergunning
Ja
Stedenbouwkundige bestemming
Natuurgebied
Dagvaarding uitgebracht?
Neen
Verkavelingsvergunning
Neen
Voorkooprecht
Neen
Overstromingsgevoeligheid
Geen

Kadaster & belastingen

Niet geïndexeerd Kadastraal inkomen
€ 2 138
EPC:
564
kWh/m²
Certificaatnummer:
20220310-0002561152-RES-1

Plan een bezoek of vraag meer informatie over dit eigendom

  • Ik wens

Configureer deze woning op maat van uw leven...

Om u een beter zicht te geven op uw toekomstige woning voorzien wij enkele tools die u in staat stellen dit eigendom te simuleren op maat van uw leven.

Locatie

 

Mogelijks ook interessant voor u...

Uw eigendom hier?

Vraag hier uw gepersonaliseerd brandpolisvoorstel aan

Als één van de grootste onafhankelijke verzekeringskantoren is Hillewaere Verzekeringen uw ideale partner om uw eigendommen te beschermen. Een combinatie van gespecialiseerde maatschappijen, degelijke kennis en uitgebreide service garandeert een correcte financiële compensatie in geval van schade, verlies of diefstal van uw bezittingen.

Vraag uw offerte

Sluit eenvoudig een digitale hypotheek af!

Hillewaere Hypotheken wil als onafhankelijke kredietmakelaar een antwoord bieden het vaak ondoorzichtige doolhof van hypothecaire leningen.

Wij stellen uw persoonlijke situatie voorop en zoeken naar die formule(s) die het beste bij uw leven aansluit(en). Dankzij onze objectieve hypotheekhulp op maat weet u dus exact waarvoor u kiest en waarom.

Simuleer uw hypotheek-aanvraag Plan uw afspraak

Bereken gemakkelijk jouw renovatiekosten!

Eindeloos wachten op aannemers en dan verschillende offertes vergelijken voor de renovatiewerken? Dat is verleden tijd met Setle!

In deze handige tool krijg je meteen marktconforme tarieven voor alle verbouwingswerken die van toepassing zijn en kan je gemakkelijk de renovatiekosten berekenen voor het pand dat jouw hart sneller laat slaan. Zo heb je ook ineens een goede leidraad om de aangepaste tarieven van je aannemer aan af te toetsen.

Bereken de renovatiekost op dit pand

Bereken uw energiekost voor deze woning.

Dankzij de digitale technologie van June Energy maakt u een persoonlijke simulatie van de energiekost voor deze woning op maat van uw leven en woonsituatie.

- +

Geschat verbruik elektriciteit

kWH/jaar

Geschat verbruik gas

kWH/jaar

Geschatte energiekost

= € /jaar

Berekenen van uw energiekost

Bereken snel en eenvoudig uw investeringsrendement

Bekijk via onze online simulator wat deze eigendom zou opbrengen als investering!