Exclusieve Villa te Kalmthout

Te Koop - Kapellensteenweg 82, 2920 Kalmthout

Ref: 01/8877

€ 2 250 000

Vorige
Volgende
Gerestaureerde koloniale ‘Villa Erica’ incl. koetshuis en bouwgrond!

Gerestaureerde koloniale ‘Villa Erica’ incl. koetshuis en bouwgrond!

Centraal gelegen in het centrum van Kalmthout ligt deze parel “Villa Erica”, die in 1874 door de consul van Venezuela werd gebouwd. De villa bevindt zich op een parkdomein van ± 1ha met prachtige oude bomen, planten en vijvers. De bouwstijl van het pand is uniek in haar soort voor de provincie Antwerpen. De villa werd niet alleen compleet gerenoveerd met respect voor de rijke geschiedenis, maar ook energie zuinig geïsoleerd. Naast het monumentale pand en de tuin, biedt deze locatie ook bouwgrond, een koetshuis, een bloemenserre, een druivenserre en leuke eigenzinnige kenmerken zoals een wijnkelder. De centrale ligging in het groen biedt directe toegang tot allerlei voorzieningen, maar heeft ook snelle uitvalswegen naar de rest van België en Nederland. Bent u op zoek naar een bijzonder pand en domein met mogelijkheden van CO-Housing, kantoren of een zwembad? Plan dan uw afspraak!

Entree & Bel-Etage
Via een romantische oprijlaan van beuken en aan de linkerzijde het zicht op een natuurlijke vijver bereiken we de villa. Via de hardstenen buitentrap met overkapping komt u via een dubbele voordeur in de impressionante hal van het gebouw. In de hal bevinden zich een marmeren ingelegde terrazzovloer, lichtkoepels en een toilet. Via de grote dubbele deuren zijn de diverse kamers toegankelijk van de bel-etage. Links de grote zitkamer en rechts de eetkamer, beiden voorzien van marmeren schouwen en Frans eiken parketten. Zowel de hal, de woonkamer en de keuken bieden toegang tot de zeer ruime veranda aan de achterkant van het pand. Alle ruimtes hebben grote ramen met een prachtig zicht op de rondom liggende tuin. Via zowel de veranda als de eetkamer komt men in de leefkeuken welke is voorzien van maatkasten, diverse toestellen waaronder een La Canche fornuis. Daarnaast beschikt de keuken over een gezellige erker en een eikenhouten trap naar de eerste verdieping.

Eerste Verdieping
Via de elegante Franse trap bereikt men de overloop met verschillende lichtkoepels. Er zijn twee masters met maatkasten aan weerszijden, waarvan één master een badkamer ensuite heeft met: toilet, douche en wastafel. Aan de twee andere kanten van de overloop liggen de logeerkamer en de daar tegenoverliggende badkamer welke is voorzien van een bad, twee wastafels, een toilet en een bidet, allen van Philip Starck. Ook de vloeren van de gehele bovenverdieping bestaan uit Frans eiken parket.

Souterrain
Via de eetkamer is er een trap naar beneden en bereikt men de hal met zij-entree van het verwarmde souterrain. Vanuit hier heeft u toegang tot een toilet, een grote werkkamer en een centrale gang met zij-ruimtes. De overige ruimtes bestaan uit een werkruimte, welke ook als slaapkamer kan fungeren, een originele wijnkelder met aangrenzend proeflokaal en een technische ruimte.

Koetshuis
Dit ruime polyvalante gebouw van ca. 110m² geeft tal van mogelijkheden (co-housing, kantoren, atelier, garage, guest house, …). Er is een wenteltrap naar de eerste verdieping. Hier zijn alle nutsvoorzieningen aanwezig en kunnen verder afgewerkt worden naar 2 kamers met en suite badkamers. Aan de zijkant van het koetshuis, vindt men de bloemenserre.

Buiten
Via een automatische poort en een statige oprijlaan bereiken we de courtyard van het parkdomein van ruim 1ha. Een prachtig stukje natuur met een diversiteit aan zeer oude en unieke bomen, struiken, … Aan de voorzijde is er een historische vijver en achteraan de woning is er een strak aangelegde vijver. Achterliggend is er een perceel van ca 1.750m² met bijbouwmogelijkheden met opslagplaats en oude druivenserre met zeer speciale druivelaar. Dit perceel geeft de unieke mogelijkheid om nog een extra bebouwing te voorzien in kader van co-housing, woon-werk gelegenheid, binnenzwembad,…

Bouwgrond
Naast het koetshuis ligt een achterliggend perceel met druivenkas op 1750 m2 grond met bouwvergunning. Dit perceel geeft de unieke mogelijkheid om nog een extra gebouw te voorzien in het kader van CO-Housing, een kantoor of een atelier, etc.

Omgeving
De centra van Kalmthout, Heide en Kapellen bevinden zich nabij. Zo zjin er meerdere scholen, opleidingen, winkels, sportfaciliteiten en toegang tot de natuurgebieden die Kalmthout omringen. De treinhaltes en snelwegen vormen een ideale verbinding tussen: België en Nederland. De ligging is dan weer een perfecte uitvalbasis naar de havens van Antwerpen en Rotterdam. Zo combineert deze villa een goede mobiliteit, maar kan u toch genieten van de rust en het aangenaam wonen in een groene omgeving.

Bijzonderheden;
- Koetshuis en bouwkavel ideaal voor co-housing, kantoren of atelier
- Volledige privacy op uniek parkdomein met historische vijver, unieke bomen en struiken
- Gerenoveerd met luxe materialen en respect voor geschiedenis
- Gunstige voorwaarden in overheidspremies voor onderhoud van de tuin en villa
- Gunstige voorwaarden mbt registratie- en successierechten
- Top ligging vlakbij het centrum met alle voorzieningen
- Alarminstallatie

Vg - Wp - Gmo - Gvkr - Gvv
EPC C-label (240 kWh/m²)

Christie's International Real Estate

Technische details

Hoofdkenmerken

  • 2 badkamers
Bouwjaar
1874
Perceelopp.
10753 m²
Bewoonbare oppervlakte
464 m²
Perceelbreedte
75.14 m
Tuin
Ja
Stedenbouwkundige vergunning
Ja
Stedenbouwkundige bestemming
Woonpark
Dagvaarding uitgebracht?
Neen
Verkavelingsvergunning
Neen
Voorkooprecht
Neen
Overstromingsgevoeligheid
Geen
P-Score
A
G-Score
A
Beschermd
www.onroerenderfgoed.be

Kadaster & belastingen

Niet geïndexeerd Kadastraal inkomen
€ 2 353
EPC:
240
kWh/m²
C
Certificaatnummer:
20230526-0002902191-RES-1

Plan een bezoek of vraag meer informatie over dit eigendom

  • Ik wens

Patrick De Cour De makelaar
met buitengewoon veel kennis over uw buurt

Kantoor te Brasschaat
Patrick De Cour
Tel: +32 (0)3 653 31 92
GSM: +32 (0)477 84 73 62
patrick.de.cour@hillewaere.be

Maak kennis met Patrick Meer eigendommen in de buurt Vraag uw verkoopanalyse aan

Configureer deze woning op maat van uw leven...

Om u een beter zicht te geven op uw toekomstige woning voorzien wij enkele tools die u in staat stellen dit eigendom te simuleren op maat van uw leven.

Locatie

 

Mogelijks ook interessant voor u...

Uw eigendom hier?

Vraag hier uw gepersonaliseerd brandpolisvoorstel aan

Als één van de grootste onafhankelijke verzekeringskantoren is Hillewaere Verzekeringen uw ideale partner om uw eigendommen te beschermen. Een combinatie van gespecialiseerde maatschappijen, degelijke kennis en uitgebreide service garandeert een correcte financiële compensatie in geval van schade, verlies of diefstal van uw bezittingen.

Vraag uw offerte

Sluit eenvoudig een digitale hypotheek af!

Hillewaere Hypotheken wil als onafhankelijke kredietmakelaar een antwoord bieden het vaak ondoorzichtige doolhof van hypothecaire leningen.

Wij stellen uw persoonlijke situatie voorop en zoeken naar die formule(s) die het beste bij uw leven aansluit(en). Dankzij onze objectieve hypotheekhulp op maat weet u dus exact waarvoor u kiest en waarom.

Simuleer uw hypotheek-aanvraag Plan uw afspraak

Bereken gemakkelijk jouw renovatiekosten!

Eindeloos wachten op aannemers en dan verschillende offertes vergelijken voor de renovatiewerken? Dat is verleden tijd met Setle!

In deze handige tool krijg je meteen marktconforme tarieven voor alle verbouwingswerken die van toepassing zijn en kan je gemakkelijk de renovatiekosten berekenen voor het pand dat jouw hart sneller laat slaan. Zo heb je ook ineens een goede leidraad om de aangepaste tarieven van je aannemer aan af te toetsen.

Bereken de renovatiekost op dit pand

Bereken uw energiekost voor deze woning.

Dankzij de digitale technologie van June Energy maakt u een persoonlijke simulatie van de energiekost voor deze woning op maat van uw leven en woonsituatie.

- +

Geschat verbruik elektriciteit

kWH/jaar

Geschat verbruik gas

kWH/jaar

Geschatte energiekost

= € /jaar

Berekenen van uw energiekost

Bereken snel en eenvoudig uw investeringsrendement

Bekijk via onze online simulator wat deze eigendom zou opbrengen als investering!